13 Kasım 2013 Çarşamba

ÇITIR ÇITIR SOĞAN HALKALARI

Et, tavuk, balık yemeklerinin yanına çok yakışan bir tarif. Ayrıca yanında ketçap mayonez ve sarımsaklı yoğurda batırarak da yiyebileceğiniz muhteşem bir atıştırmalık. Bu tarifi çok beğeneceğinizden eminim..
Çıtır Soğan Halkaları Tarifi İçin Gereken Malzemeler
3 adet iri soğan
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Çıtır Soğan Halkaları Nasıl Yapılır
Soğanları yuvarlak olarak ince halkalar şeklinde doğrayalım.
Acı suyunun çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletelim.
Diğer bütün malzemeleri bir kapta karıştırıp çırpalım.
Soğanları bu karışıma batırıp ardından galete ununa bulayalım.
Kızgın yağda kızarana kadar çevirerek kızartalım.
Eğer karışım soğanlara yapışmıyorsa biraz daha un ilave edebilirsiniz.
Sıcak sıcak kıtır kıtır servis yapalım.
Afiyet olsun..
Çıtır Soğan Halkaları Nasıl Yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder