13 Kasım 2013 Çarşamba

FIRIN MAKARNA

Malzemeler :
* 1 paket fırın makarna
Sosu için :
* 2 çorba kaşığı tereyağ
* 2 yemek kaşığı un
* 3 bardak süt
* 1 adet yumurta
* 2 su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı:
Makarna tuzlu suda haşlanır.
Başka bir tencerede sos hazırlığı yapılır. Tereyağ eritilir. Yağın içine un atılarak, hafif pembeleşinceye dek kavurulur. Sonra karıştırmak kaydıyla süt azar azar ilave edilir. Muhalebi kıvamına gelince, tuz, yumurta ve bir  su bardağı kaşar peyniri ilave edilerek iyice karıştırılır. Bu sostan bir su bardağı ayrılır.
Makarna süzülür ve sudan geçirilir.
Fırın tepsisine veya borcama süzülmüş makarna dökülür. Hazırlanan sostan bir su bardağı ayrılır ve kalan sos bu makarnaya yedirilir. Sonra ayrılmış sos üzerine  boca edilir. en son bir su bardağı kaşar rendesi üzerine serpilir ve 180 derece fırına verilir.  Kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder