4 Kasım 2013 Pazartesi

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

100 gram tere yağı veya margarin
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
1 küçük paket petibör bisküvü
1 adet damla sakızı
Tavuk göğsünün yapılışı:
Orta boy bir çelik tencereye 100 gram tere yağını koyup eritiyoruz.
Eriyen tere yağının üzerine iki yemek kaşığı unu ilave edip hafifçe kavuruyoruz.
Kavurduğumuz unun içine bir adet yumurta sarısını,2 çorba kaşığı toz şekeri ve 1 litre sütü soğuk bir şekilde tencereye döküp bir çırpma teli yardımı ile karıştırarak pişmesini sağlıyoruz.
Akıcı bir kıvama gelene kadar pişiriyoruz.
Not:Hazırladığımız tavuk göğsü kreması eğer koyu bir kıvamda ise biraz süt ile akıcı bir kıvama getire biliriz. Sıvı bir kıvamda ise un yardımı ile kıvamını akıcı bir kıvama getirebiliriz.
Kremayı ocaktan aldıktan sonra içine bir paket vanilyanı ekleyip mikser yardımı ile güzelce çırpıyoruz.
Çırpmak çok önemli çünkü, çırparak kremanın özleşmesini sağlıyoruz.
Kremayı soğuyana kadar aralıklarla mikserle çırpıp hem soğumasını hemde kıvama gelmesini sağlıyoruz.
Bisküvileri robottan çekip bir borca ma döküyoruz.
Borcama kremayı da hafifçe döküp eşit bir şekilde yayıştırıyoruz.
Dolapta dinlendirdiğimiz tavuk göğsünü dilimleyip dilimleri 2 ye katlayarak servis ediyoruz.
Afiyet Olsun
EGER FARKLI BİR KIVAM YAKALAMAK İSTİYORSANIZ  NİŞASTA EKLEYEBİLİRSİNİZ UNLA YARIYARIYA ŞEKER MİKTARINIDA DAMAK TADINIZA GÖRE DEGİŞTİRE BİLİRSİNİZ ARTTIRIP AZALTA BILIRSINIZ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder