30 Ekim 2013 Çarşamba

ÇILBIR

Malzemeler:
  • 4 adet taze yumurta (taze olması dağılma ihtimalini azaltacaktır)
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak (arzuya göre)
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber veya yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya mısırözü
Yapılışı:
  1. Yoğurtla ince kıyılmış veya ezilmiş sarımsağı karıştırıp sosu hazırlayın.
  2. Suyu yayvan bir tencerede kaynatıp sirke ve tuzu ilave edin, karıştırıp altını kısın.
  3. Yumurtaları tek tek yan yana kırın. Akı beyazlaşıp iyice pişene kadar, yaklaşık 3 dakika yumurtaları pişirin.
  4. Servis tabağına alıp yoğurt sosunu dökün.
  5. Pul biberi veya salçayı yağda hafif yakıp çılbırın üzerine döküp sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder