Malzemeler:
- 4 adet taze yumurta (taze olması dağılma ihtimalini azaltacaktır)
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak (arzuya göre)
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber veya yarım yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya mısırözü
Yapılışı:
- Yoğurtla ince kıyılmış veya ezilmiş sarımsağı karıştırıp sosu hazırlayın.
- Suyu yayvan bir tencerede kaynatıp sirke ve tuzu ilave edin, karıştırıp altını kısın.
- Yumurtaları tek tek yan yana kırın. Akı beyazlaşıp iyice pişene kadar, yaklaşık 3 dakika yumurtaları pişirin.
- Servis tabağına alıp yoğurt sosunu dökün.
- Pul biberi veya salçayı yağda hafif yakıp çılbırın üzerine döküp sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder