24 Ekim 2013 Perşembe

LİNZER REÇELLİ TART

Linzer Tart için gerekli malzemeler:

250 gr Un
2 Yumurta
125 gr Şeker
125 gr Margarin
125 gr Fındık
1 tatlı kaşığı Tarçın
1 paket Şekerli Vanilin
2 tatlı kaşığı Kakao
Yarım paket Kabartma Tozu
3-4 yemek kaşığı vişne veya böğürtlen reçeli
1 yumurta sarısı

Linzer Tart Nasıl Yapılır

Karıştırma kabımızın içerisine öncelikle yumurtaları kırıyoruz ve şekeri ilave edip mikserle 1-2 dakika çırpıyoruz. Daha sonra şekerli vanilin de ekliyoruz tekrar mikserle 1-2 dakika çırpıyoruz. Daha sonra oda sıcaklığındaki margarini, unu ve kabartma tozunu ekliyoruz ve elimizle yoğuruyoruz. Tart hamuru elde edene kadar (kek hamurundan daha katı olacak) yoğuruyoruz. Son olarak kakao, tarçın ve fındığı ekliyoruz. (Fındığı havanda dövebilirsiniz, eğer rondodan çekilecekse toz haline gelmemesine dikkat edin, iri parçalar olması gerekiyor.)
Hamuru iyice yoğurduktan sonra hamurun bir portakaldan daha büyük bir parçasını ayırıyoruz. Hamurun çok olan parçasını yağladığımız yuvarlak kabımızın tabanına elimizle yayıyoruz. Daha sonra üzerine 3-4 yemek kaşığı marmelat sürüyoruz. Ben vişne veya böğürtlen tercih ediyorum ama siz elinizde hangi reçel veya marmelat varsa kullanabilirsiniz.
Daha sonra ayırdığımız diğer hamuru elimizle rulolar haline getirip tartımızın üzerine kafes şeklinde diziyoruz. Tartın üzerine hamurdan hazırladığımız kafesin üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine şeker serpiyoruz. 180 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Yinede 30 Dakika’dan sonra kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Afiyet olsun.

ŞERBETLİ COCO STAR KURABİYELERİ



Hamuru için:
Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 küçük paket kakao
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
1 su bardağı hindistan cevizi
1 yumurtanın akı
1 su bardağı pudra şekeri
Şerbeti için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Süslemek için:
1 paket (80 gr) beyaz çikolata
Yapılışı:
Hamuru için bütün malzemeleri yoğurun, kulak memesi kıvamında bi hamur olsun.Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın, ben bu ölçülerden 30 tane çıkarttım.
İç malzemesini de yoğurup 30 parçaya ayırıp yuvarlayın. Sonra hamurların içini oyup, top şeklindeki hindistan cevizini yerleştirip hamuru kapatın. Önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. (Ben tepsiye yağlı kağıt serdim isterseniz tepsiyi sıvı yağ ile yağlayabilirsiniz de)
şerbeti için, bi kapta sütün içine şekeri koyun, şeker eriyene kadar kaşıkla karıştırın. Ama süt soğuk olsun. Kurabiyeler fırından çıkınca hemen soğuk şerbetin içine atın, 1 dakika sonra çıkartın yumuşasın, şerbeti çeksin. Ben üzerine beyaz çikolata erittim siz farklı şekilde de süsleyebilirsiniz, afiyet olsun…

MUHALLEBİLERİNİZE KEKLERİNİNİZE NEFİS PORTAKAL SOS

Kreması için:
  • 3 su bardağı portakal suyu (Taze sıkılmış)
  • 1 su bardağı süt
  • 8 silme yemek kaşığı şeker. (İsterseniz 5 kaşık ile başlayıp arzuya göre çoğaltabilirsiniz.)
  • 4 yemek kaşığı un
  • Kibrit kutusu kadar margarin
  • 1 paket vanilya
  • Kremanın Yapılışı:
    Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır ve çırpma teliyle çırpılır. Daha sonra ocağa oturtulur ve koyulaşana kadar orta ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca altı kapatılır, önce margarin eklenir ve eritilir daha sonra vanilya eklenir
  • ILIYINCA KULLANIMA HAZIR ISTER MUHALLEBILERINIZE ISTERSENIZ KEKLERINIZIN UZERINE HARIKA BIR SOS


ISLAK KEK

Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı kakao
Kekin Hazırlanışı
Margarini küçük bir kabın içerisine alıp eritiniz. Yumurtaları şekerle birlikte köpürüp krema kıvamında olana kadar çırpınız. İyice eritmiş olduğumuz şekerimize sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediniz. Karışım, iyice sıvı halini aldığında içine kakaoyu ekleyiniz. Kakaonun topaklanmaması için bu karışımdan bir su bardağı ayırınız. Kalanın içine kabartma tozu ve unu katarak tekrar çırpınız. Daha sonra yağlanmış bir kek kalıbına boşaltınız. Orta ısılı fırında yaklaşık yarım saat kadar pişiriniz. Kekin pişip pişmediğini anlamak için ortasına bir kürdan batırınız kürdan temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir. Kek imizi hemen servis tabağına alınız ve henüz sıcakken ayırdığımız bir bardak sosu kekin üzerine döküp emmesi için bir süre bekletiniz. Kek, sosu çektiğinde servis yapalınız
Not : Kakaolu kekin üzerine dökeceğiniz sosun daha bol olmasını istiyorsanız ayırdığınız bir bardak sosa biraz daha süt ve kakao ekleyiniz. Ayrıca sosu dökmeden önce karıştırınız.

TUZLU KURU PASTA

Tuzlu Kuru Pasta İçin Malzemelerimiz:
1 paket yumuşamış margarin
1 çay bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 tutam şeker
4 çay kaşığı tuz
5 su bardağı un
1 yemek kaşığı pul biber
Üzeri için:
1 yumurta
Çörek otu
Susam

Tuzlu Kuru Pasta Tarifi ve Yapılışı:

Kuru pasta için gereken malzemelerimizi bir kaba koyalım ve iyice yoğuralım. Hamurumuzu 5 cm kalınlığında elimizle açalım. İster değişik bardaklarla isterseniz kalıplarla hamurumuzu keselim. Üzerlerine yumurta sürelim susam veya çörek otu serpip fırınımıza verelim

ÇAYLI KEK

MALZEMELER
- 125 gr Sana yağı
- 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1.5 su bardağı toz şeker (260 gr)
- l paket kabartma tozu
- l su bardağı demli ılık çay
- l çay kaşığı tarçın
- l tepeleme tatlı kaşığı kakao (10 gr)
- 2 su bardağı un (230 gr)
- l paket vanilya
Çaylı kek yapılışı:
Fırınımızı 170 dereceye ısıtalım.Dikdörtgen veya yuvarlak kek kalıbını yağlayıp ve hafifçe unlayalım.Sana yağını eritip,ılımaya bırakalım. Unu, kakaoyu,tarçını,kabartma tozunu ve vanilyayı bir kaba eleyelim ve karıştıralım. Şekerle yumurtaları mikserin orta hızında 3 dakika çırpalım.Yağı ve demli çayı ekleyip l dakika daha çırpalım.Hazırladığınız unlu karışımı da ilave ederek l dakika daha çırpalım.Hamuru kek kalıbına döküp, önceden ısıttığınız fırında yaklaşık l saat pişirelim.Kek fırından çıktıktan sonra, kalıp elimizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartalım,ve keki bir tel ızgaranın üzerine koyalım.Keklerimizi pişirirken ilk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayalım.Açtığımız takdirde fırının ısısı değişeceğinden kekimiz kabarmayacaktır.

HAVUÇLU KEK

Havuçlu kek için malzemeler:
4 Yumurta
1 su bardağı erimiş yağ
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı un
3 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 fiske tuz
Havuçlu kek tarifi ve yapılışı:
1— Ortası delik yuvarlak kalıp yağlayın,unlayın.
2— Havuçları kazıyıp ince rendeleyin,ceviz dövülür, fırın ısıtılır.
3— Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker iyice çarpılır.
4— Erimiş yağ,rendelenmiş havuç,dövülmüş ceviz, tarçın,kabartma tozu,vanilya,limon kabuğu rendesi ve tuz konur.
5— Elenmiş un ilave edilip karıştırılır.
6— Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 40-45 dakika pişirilir.
7— Soğuyunca kalıptan servis tabağına alınır.

MANTAR KURABİYE

Mantar kurabiye için malzemelerimiz:
1 paket margarin
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker dilerseniz 3/4 su bardağı şekerde koyabilirsiniz.
400 gr. mısır nişastası (2 paket)
Yeteri kadar un
2 yemek kaşığı kakao
Mantar kurabiyenin yapılışı:
Yağı, yumurtayı ve şekeri iyice çırpalım, içine kabartma tozu, un ve nişasta ekleyerek hamuru elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde veya daha küçük yuvarlaklar yapalım. Yuvarlandıktan sonra ağzı kakaoya bastırılmış şişe ile hamur üstüne bastırılarak mantar şekli vererek ,tepsiye dizelim. Normal sıcaklıktaki fırına (170 derece) atıp beyaz kalacak şekilde pişirelim.
Püf noktası: Yağ yumurta ve şekeri mikser ile krema gibi olana kadar karıştırmalısınız. Böylelikle kurabiyenin yüzeyi pürüzsüz olur ve kurabiyeniz ağızda dağılır.

SADRAZAM LOKUMU

Sadrazam lokumu için malzemelerimiz:
4 yumurta
1 bardak şeker
1 kabartma tozu
1 bardak un
Biraz süt ve hindistancevizi
KREMASI
1 paket kremşanti
1,5 bardak süt
Sadrazam lokumunun yapılışı:
Önce kek malzemeleri mikserle çırpalım.Yağlanmış fırın tepsisine yayalım.180 derecedeki fırında pişirilir.Sıcakken nemli bir bez üzerine örtelim. Pandispanya önce tepsinin uzunluğuna göre 4 e keselim. Enlemesinede 5 e bölelim.. Her bir parça dikdörtken şeklinde olmalıdır.Toplam 20 parça çıkacak.Bu arada krem şanti çırpalım. Bir parçanın içine şanti sürülüp rulo yapalım.Bu ruloyu önce ılık süte batırılıp,sonra hindistancevizine bulayalım. Bütün parçalara aynı işlemi uygulalım. Servis tabağına alıp, buzdolabında dinlendirelim.

PİZZA HAMURU

Pizza hamuru için malzemelerimiz:
3.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pizza hamurunun yapılışı:
Ilık suyumuzu yoğurma kabına alarak,maya ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletelim. Tuz ve zeytinyağı ilave edelim. Unu azar azar ve eleyerek ekleyelim ve 5 dakika yoğuralım. Gerekirse un ekleyelim. Üzerini örterek mayalanması için bekleyelim.Hamurumuzu unlanmış tezgahta elimizle bastırarak, kullanacağımız pizza kabına göre açalım. Yağlı kağıt serili pizza kabına aktaralım.

İKİ RENKLİ KURABİYE

1 yumurta
125g. margarin veya tereyağı (yumuşamış)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2,5 – 3 su bardağı un
İki renkli kurabiyenin yapılışı:
Yumuşamış margarinimiz ile pudra şekerimizi iyice ezelim.Üzerine yumurta, vanilin, un ve kabartma tozunu ekleyerek hamur yapalım.Hamurumuzu ikiye ayıralım. Yarısına bir yemek kaşığı kakao ekleyelim.Her iki hamuruda biraz açarak, üst üste koyalım. Açmaya devam ederek dikdörtgen şekli 
verelim ve rulo yapalım.Buzlukta 20dk. bekletelim ve ısınmasına izin vermeden ince dilimler halinde keselim.175°C’de ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 – 30dk.) pişirelim.

TARÇINLI KURABİYE

Tarçınlı kurabiye malzemeleri:
2 yumurta
200 gr.margarin
2 çorba k.yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 pkt.kabartma tozu
1 tatlı k.tarçın
3.5 su bardağı un
Tarçınlı kurabiyenin yapılışı:
Derince bir kap içerisine yumurta, yumuşatılmış margarin ve yoğurdu koyarak iyice çırpalım.Ardından üzerine un ,pudra şekeri, kabartma tozu ve tarçını ilave ederek karıştırarak, kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak birhamur elde edelim. Dilediğimiz gibi şekil verelim.
Kurabiye leri yağlanmış tepsiye dizerek, 170 derecede pişirelim. Dİlerseniz pudra şekeri ile servis yapabilirsiniz.

KANDİL SİMİTİ

Kandil simidi yapımı ve malzemeleri:
1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
4 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 çorba kaşığı mahlep
2 kahve kaşığı tuz
1,5 kahve kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un (5- 5,5 su bardağı kadar)
1 yumurta (sarısı hamura, akı üzerine)
50 gr. susam
Kandil simidi nasıl yapılır ve yapılışı:
Tencerimize margarin, zeytinyağ, yoğurt, mahlep,
tuz, kabartma tozu, yumurta sarısı koyarak iyice karıştıralım. Elenmiş unumuzu koyarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. 
Hamurumuzu yumurta büyüklüğünde parçalara bölerek simitler yapalım. Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpelim. Tepsiye dizerek orta hararetli fırında pişirelim.
kandilsimidi

MİDYE BÖREĞİ

Malzemelerimiz: ( 12 adet börek için)
3 tane yufka
Yufkaları ıslatmak için :
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su
İçine eklemek için :
Peynir ve maydanoz
Üstü için:
1 tane Yumurta sarısı
Midye Böreği Tarifi
İlk olarak yufkalar 4 parçaya bölünür. Bu parçalardan bir parçası alınarak geniş tarafı size doğru olacak biçimde masaya serilir. Üstüne eritmiş olduğunuz tereyağı ve su karışımı sürülür. Yufkanın sivri ucu ve geniş olan kenarının tam ortası tutularak yufka şekilde ki gibi büzülür ve kelebek şekli verilir. Kanat kısımlarınıda güzelce çevirerek yukarı kısımda birleştirilir. Birleştirilen yere hazırladağımız peynirli harç konulur ve kenarları kapatılarak sigara böreği sarar gibi güzelce sarılır. Bütün yufkalara benzer işlem tekrarlanır. Börekler yağlanmış olan tepsiye dizilerek üstüne yumurta sarısı sürerek 190 derecelik fırında kızarana dek pişirilir. Sözlü anlatımı çok zor olduğu için her aşamayı sizler için resimle anlattım anlamadığınız yerleri yorum kısmını kullanarak sorabilirsiniz..
midye-borek-tarifi-1
midye-borek-tarifi-2
midye-borek-tarifi-3
midye-borek-tarifi-4
midye-borek-tarifi-5
midye-borek-tarifi-6



KAYIK BÖREK

malzemeleri:
5 adet yufka
150-200 gr. kıyma
1 adet domates
1 adet kuru soğan
1 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı salça
1/2 su bardağı kaşar peyniri
maydanoz, tuz, karabiber
süt ya da su ve sıvı yağ
Kayık börek nasıl yapılır ve yapılışı:
Yufkaları altıya bölerek, süt veya su içerisine bir miktar sıvıyağ koyarak bu karışımla yufkaları ıslatıyoruz. Resimlerdeki gibi kayık şeklinde sarıyoruz. (kayık yaparken kayığın dağılmaması için yufkaların yapışması gereken yerlere de bu karışımdan sürülebilir.) Kıyma, soğan, biber, domates vb. ile karnıyarık harcı gibi bir karışım hazırlıyoruz. Kayıkların içine bu harçtan koyarak, kenarlarına yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. Pişmeye yakın kaşar peynirini de ekleyip peynirler kızarana kadar pişiriyoruz.
HARÇ OLARAK İSTEDİGİNİZ MALZEMEYI KULLANA BILIRSINIZ PEYNIR ,TATATES,ISPANAK VS .. NEYLİ YAPMAK İSTERSENİZ :)

KETE (ERZURUM)

Erzurum ketesi yapımı:
5 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık süt
150 gr margarin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
Erzurum ketesi nasıl yapılır ve yapılışı:
Unumuzdan yarım su bardağını ayırarak, derince bir kap içerine alarak, tuzunu ekleyelim. Ortasını havuz gibi açarak mayayı sütle ezip unun ortasına dökerek mayalanmaya bırakalım. Margarinimizi eriterek üç çorba kaşığını ayıralım. Birazıyla da tepsimizi yağlayarak, kalan sütümüzü ve yağımızı una ilave edip, yumuşak bir hamur elde edelim. Bir saat kadar mayalanmaya bırakalım. Bu arada ayırdığımız yağımızı ve unumuzu bir tencerede kavuralım. Hamurdan cevizden büyük parçalar alarak, içini açıp kavurduğumuz undan koyarak yuvarlayarak kapatalım. Tepsimize koyarak, üzerine yumurta sarısı sürüp çatal yardımıyla delikler ve süsler yapalım. Üzerleri kızarana kadar fırınlayıp servise sunalım.

FINDIKLI KURABİYE

Fındıklı kurabiye yapımı:
1 paket margarin
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
Fındıklı kurabiye nasıl yapılır ve yapılışı:
Yumuşamış olan margarin ile tüm malzemeyi karıştırarak hamuru hazırlayın. Yumurtalardan birinin akını bir kaba ayırın. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, önce yumurta akına sonra kırılmış fındık parçalarına batırın aralıklı olarak tepsiye dizerek fırına verin.


HAŞHAŞLI ÇÖREK

Haşhaşlı çörek malzemeleri:
İki su bardağı ılık süt
Bir su bardağı sıvı yağ
Bir çay bardağı toz şeker
İki tatlı kaşığı tuz
Bir paket yaş maya
Aldığı kadar un
İçi malzemeleri :
Bir kase haşhaş
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üstü için, yumurta sarısı
Haşhaşlı çörek yapılışı:
Ilık süt içerisine mayayı koyarak yaşlaşık 15 dak. hkabarmasını bekleyin. Maya kabardıktan sonra, belirtilen diğer malzemeleride içine ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini sararak hamurun mayası gelene kadar bekleyin. Mayalanmış hamuru üç parçaya ayırarak, beze yapın. Bezelerden birini alarak kare şeklinde açıp, iç malzemesini sürün. Diğerler hamurlarıda aynı şekilde açıp üst üste dizin. Üst üste konan bu hamuru iki parmak kalınlığında paralel olarak kestikten sonra kestiğiniz üç katlı parçaların her birini bükerek çevirip sarın. Yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtmış olduğunuz 170-180 derece fırında pişirip, servise sunun.

BANYOLU BÖREK

Banyolu börek malzemeleri:
Dört adet yufka
Bir s.b. bardağı yoğurt
Yarım ç.b. zeytin yağı
İki adet yumurta
Bir kase su
İç malzemeleri:
250 gr. ezilmiş beyaz peynir
Bir demet maydanoz
Bir yumurta sarısı
Ve çörek otu
Banyolu börek yapılışı:
Yufkaları üst üste dizerek, sekiz parça olacak şekilde kesin. Kestiğiniz yufkaların üzerine fırça yardımıyla başka bir kasede karıştırmış olduğunuz yoğurt ve zeytin yağı karışımını sürün.Yufkanın geniş kısmına belirtilen iç malzemeleri ile hazırladığınız harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi uyguladığınız diğer yufkalarda bittiğinde, yufkaları tek tek su dolu kaseye batırıp çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğiniz börekleri, 45 dakika kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürerek, çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirip, servise sunun.


KÜRDAN BÖREGİ

Malzemelerimiz:
2 ad. yufka
3 ad. sosis
1 su bard. sıvı yağ
Kürdan ve
gazoz kapağı
Tarifi:
- Yufkaları ikiye katlayıp, yarım daire şeklini alan yufkalarımızı gazoz kapağı ile kesip, yuvarlaklar çıkaralım.
- Kürdana bir sosis dilimi geçirelim. Arkasından 4 adet yuvarlak kesilmiş yufka parçasını geçirelim.
- Bu şekilde kürdan dolana kadar tekrarlayalım.
- Tavaya sıvı yağı alıp kızdırıp, kürdan ları yağa atıp kızartalım.
- Fazla yağını süzmek için kağıt havlunun üzerinde bir süre bekletip, sıcak olarak servis yapalım.

PUFUDUK RULO POGAÇA

Malzemeler:
2 ad. yumurta (sarısı üzerine)
1 paket yaş maya
1 su bard. süt
1 su bard. su
Yarım su bard. sıvıyağ
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4.5 su bardağı kadar)
Hamurun arasına sürmek için:
50 g eritilmiş margarin
İç harcına:
Peynir
Maydanoz
Yapılışı:
Yoğurma kabının içerisinde, bütün malzemeleri karıştırılır yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurulur 6 eşit büyüklükte parçalara ayrılır, her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde oklavayla açıp üzerini margarinle yağlayalım. 6 parçanın her birine aynı işlemi uygulayıp üst üste dizelim.
1-2 saat buzdolabında üst üste dizili şekildeki hamurları bekletelim hamur zaten kendiliğinden kabarıyor, daha sonra oklavayla üst üste olan hamurları tek tek açıp, açtığımız hamuru pizza dilimi gibi 8 dilim olacak şekilde kesip, ortasına peynir koyarak kenarlarını katlamadan rulo gibi saralım, üzerine de yumurta sarısı sürerek fırına gönderelim. 6 hamuru tek tek açıp 8′e bölüyorsunuz. Toplamda 48 poğaça elde ediyorsunuz.



PUF PASTA


Puf pasta malzemeleri:
Kekine:
4 yumurta
2 şer su bardağı un ve şeker
2 çorba kaşığı kakao
1er su bardağı süt ve sıvıyağ
kabartma tozu
vanilya
Kremasına:
75 gr. tereyağı
yarım su bardağı un
yarım kaşık nişasta
1 su bard. biraz eksik şeker
1 pakt vanilin
yarım kg. süt
Ayrıca:
muz,soğuk süt
Puf pasta yapılışı:
Öncelikle kek malzemelerini hazırlayıp 175 dereceli fırında pişirin.
Kek pişerken kremayı hazırlamak için margarin, un ve nişastayı, unun kokusu çıkana kadar kavurup, kalan malzemeleri ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştırarak soğutun.
Kek pişince hafif soğutup çay bardağıyla kesip, artan kısımları blenderla ufalayıp, geniş bir kaseye alın.
Kestiğiniz dairelerden birini alıp soğuk süte batırıp, üzerine bir parça muz dilimi ve 1 tatlı kaş. krema koyun. Bu halde ufalanmış keklerin olduğu kasenin içine yerleştirerek kremanın etrafını elinizle bastırarak kek parçalarıyla kapatınız. Elinize alıp avucunuzla biraz daha düzeltip, aynı işlemi tüm daireler için tekrarlayıp servise sununuz.

KUBBE PASTA

Kubbe pasta malzemeleri:
2 ad. Ülker çilekli rulo pasta( AROMASI HAGİSİNİ SEVİYORSANIZ ONU TERCİH EDİN)
1 lt. süt
5 yemek kaşığı un
1 su bard.toz şeker
1 su bard.hindistancevizi
1 ad.şekerli vanilin
Kubbe pasta nasıl yapılır yapılışı:
Rulo pastaların ikisi de 1 cm. kalınlığında dilimleyip, iç kısmı streçlenmiş büyük bir kasenin tüm iç yüzeyine, aralarında en az boşluk kalacak şekilde dizelim. Kasenin en üst kenarına kadar dizme işlemine devam edelim, ayrı bir tencere içerisinde diğer tüm malzemeleri, koyu kıvamlı bir puding olacak şekilde, devamlı karıştırarak pişirelim. Pişen pudingin içine kek döşenmiş kasenin içerisine döküp, kalan kek dilimleri de üzerine yerleştirip, üzerine biraz bastırarak malzemelerin iyice kaynaşmasını sağlayalım. Soğuduktan sonra 2-3 saat buzdolabında bekletip, servise sunalım.

MOZAİK PASTA (ÇOK NEFİS )

MALZEMELER
PEtibör (2 paket)
. Süt (1 bardak)
. Yumurta (1 tane, sarısı)
. Toz şeker (yarım su bardağı)
. Kakao (2 çorba kaşığı)
. Margarin (1 paket)
HAZIRLANIŞI

Herkesin rahatlıkla yapabileceği, kolay mozaik pasta tarifi için: Bisküvileri kırıp, parçalara ayıralım. Küçük bir kap alıp, yağımızı eritelim. İçerisine şeker, yumurta sarısı, süt ve kakaoyu da ekleyelim. Kısa bir süre karıştırdıktan sonra, bisküvileri de katıp, karıştırmaya devam edelim. İstediğimiz gibi şekillendirip, naylona saralım ve son olarak da soğuması için buzluğa koyalım. Servis yapacağımız zaman, mozaik pastamızı buzluktan alıp dilimleyebiliriz.  Afiyet olsun 
KIZIMIN VE EŞİMİN EN SEVDİGİ PASTA :))

İKİ RENKLİ BİSKÜVİLİ PASTA


MALZEMELER
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 1 paket sade bisküvi
  • 1 paket kakaolu puding
  • 3,5 su bardağı süt
  • Fındık veya hindistan cevizi
Öncelikle pudingi hazırlayın. Diğer yandan dikdörtgen şeklindeki kalıba stretch film veya dolap poşeti serin (çıkartırken kolay olması için). Sonra pişen pudingin içine bir sade bir kakaolu bisküviyi batırarak dik olacak şekilde kalıba dizin. Bu işleme kabın boyutuna göre bitene kadar devam edin. Kalan pudingi de bisküvilerin üzerine güzelce sürün. Dolapta bekletin ve çıkarınca ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerini fındık, ceviz veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Püf noktası keserken mutlaka çapraz olarak yani 45 derecelik açıyla kesin çünkü bu şekilde iki rengi de ortaya çıkmış oluyor. Afiyet olsun.

HİNDİSTAN CEVİZLİ RULO PASTA


  • MALZEMELER
  • 1,5 paket bisküvi (300 gr)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı margarin/tereyağı
İçi için;
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı
Öncelikleri bisküvileri robotta kırarak içine kakao, erimiş margarin ve sütü ekleyip bir hamur elde edin. Gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz.. Daha sonra hamuru sermiş olduğunuz strech filmin üzerine koyarak elinizle biraz düzeltin ve üzerine yine strech film serip merdane yardımıyla açın. Çok ince yapmamaya dikkat edin. Diğer yandan bir kabın içine hindistan cevizi, süt ve şekeri ekleyip karıştırın ve bu karışımı açtığınız  hamurun üzerine yayın. Hamuru sararak rulo şekline getirin ve strech filmle sıkıca paketleyin. Servis etmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin. Servis ederken fındık veya cevizle de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.