3
1
1
bir tutam tuz
2-3 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ (
Kuru mayayı veya taze mayayı önce bir çorba kaşığı ılık
Altı yapışmaz bir küçük tavaya soganlı yağdan biraz koyarak kızdırın. Hazırladığınız
Bliny'ler ne kadar ince olursa o kadar iyidir. Eğer çok ince dökemezseniz, tavanın ortasına bir
Soğanlı yağ için:
Küçük bir kaseye sıvıyağı koyun. Küçük bir kuru soganı soyup ikiye bölün. Yarısını ters olarak yani kesik tarafı yağın içine gelecek
Not: Bliny Rusların ünlü krebidir. Krepten daha küçük olarak hazırlanır. Özellikle de geleneksel Shrove yani karnavallarda Bliny çok büyük miktarlarda yapılır. Ruslar karnavallarda Bliny yaptıkları zaman ilk yaptıklarını camın dışına yoldan geçenler ve özellikle hacılar için koyarlar. Bliny tuzlu ve