3 Kasım 2013 Pazar

TOYGA ÇORBASI

TOYGA ÇORBASI

MALZEMELER
2 SU BARDAĞI DÖVME
4-5 SU BARDAĞI SU
3 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI UN
2 TATLI KAŞIĞI TUZ

ÜZERİ İÇİN
2 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI KURU NANE
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

HAZIRLANIŞI
2 bardak dövme 4-5 bardak suyla düdüklü tencerede 15-20 dakika haşlanır. Bir kaba konulan yoğurt unla çırpılır, pişen dövmelerle yavaş yavaş karıştırılır. Topaklanmaması için sürekli karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra bir tavada sıvıyağ, rendelenmiş sarımsak, nane ve isteğe göre pul biber kavrulur çorbamızın üzerine dökülerek karıştırılır.

TURFFLE KURABİYE

Malzemeler
  • 1 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 su bardağı ince çekilmiş şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
Hazırlanışı
Malzemeleri yoğurma kabına alarak hamuru hazırlayın. Üzerini streç film ile kapatarak yarım saat kadar buz dolabında dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekillendirin ve pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

LOR TATLISI

Malzemeler

1 Kg tatlı Lor
Yarım Su BardağI Süt
3 Adet Yumurta
Yarım Su BardağI Şeker
1 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu

Şerbeti İçin

3 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
3-5 Damla Limon Suyu

Yapılışı

Yarım bardak sütle lor peyniri çatal yardımıyla ezilir. Yarım su bardağı şeker, 3 adet yumurta, 1 su bardağı un ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozu eklenip yoğurulur. Ayrı bir tencerede şeker ve su
ile şerbet hazırlanır. Şerbet kaynayınca limon suyu eklenir. Lorlu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 5 dakika önceden ısıtılmış
190 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika üzerleri kızarana kadar pişirilir. Tatlı ve şerbet ılıkken şerbette tatlılar biraz bekletilir. Servis tabağına alınıp hindistan ceviziyle süslenip servis yapılır.