31 Ekim 2013 Perşembe

RAMAZAN PİDESİ

Malzemelerimiz
1. 5 Bardak un
2. 300 ml ılık su
3. 100 ml ılık süt
4. 1 çorba kaşığı tereyağ
5. 3 çorba kaşığı zeytin yağı
6. 1 çorba kaşığı toz şeker
7. 1 tatlı kaşığı tuz
8. 1 paket Yuva instant kuru maya

Üzeri için
1. Susam
2. Çörekotu
3. 1Yumurta sarısı
4. Yoğurt

Hazırlanışı
Adım 1: Unun üzerine instant kuru mayamızı döküyoruz ve elimizle biraz karıştırıyoruz.
Adım 2: 300 ml ılık suyumuzu ilave ediyoruz.
Adım 3: 100 ml ılık sütümüzü ilave ediyoruz.
Adım 4: 1 çorba kaşığı tereyağını ilave ediyoruz.
Adım 5: 2-3 çorba kaşığı zeytinyağını ilave ediyoruz.
Adım 6: 1 çorba kaşığı şekeri ilave ediyoruz.
Adım 7: 1 tatlı kaşığı tuz ilave ediyoruz.
Adım 8: Elimizle 15 dakika mikser ile 10 dakika yoğuruyoruz.
Adım 9: yoğurduğumuz hamuru masa üstüne alıp elimizle 5 dakika daha yoğuruyoruz.
Adım 10: Hamurumuz hafif cıvık olmalı.
Adım 11: Yoğurduğumuz hamurun üzerini ıslak bir bez ile örtüp 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Adım 12: 2 Saat sonra hamuru çıkartıp iki eşit parçaya bölün ve pide şeklini verin.
Adım 13: Pide şeklini verdiğiniz hamuru keskin bıçakla üzerini çizerek şekil verin.
Adım 14: Üzerini yoğurt ve yumurta sarısı karışımı ile bolca sıvayın, susam ve çörek otu ile süsleyin.
Adım 15: Daha önceden ısıtılmış 225 derecedeki fırınımızın tabanına çelik tava yada borcam içinde kaynamış su koyun. Bu buharla pişmesini sağlayacaktır.
Adım 16: iç içe geçmiş iki tepsi kullanın, tabanı yanmasın. ama yoksa tek tepsiylede olur. Ben tek tepsiyle pişirdim. Tepsi içine un serpin ve bunun üzerine hamuru koyup 20-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. arada altına bakmayı unutmayın.

Fotoğraf: Nefis Ramazan Pidesi Tarifi...

Malzemelerimiz
1. 5 Bardak un
2. 300 ml ılık su
3. 100 ml ılık süt
4. 1 çorba kaşığı tereyağ
5. 3 çorba kaşığı zeytin yağı
6. 1  çorba kaşığı toz şeker
7. 1 tatlı kaşığı tuz
8. 1 paket Yuva instant kuru maya

Üzeri için
1. Susam
2. Çörekotu
3. 1Yumurta sarısı
4. Yoğurt

Hazırlanışı
Adım 1: Unun üzerine instant kuru mayamızı döküyoruz ve elimizle biraz karıştırıyoruz.
Adım 2: 300 ml ılık suyumuzu ilave ediyoruz.
Adım 3: 100 ml ılık sütümüzü ilave ediyoruz.
Adım 4: 1 çorba kaşığı tereyağını ilave ediyoruz.
Adım 5: 2-3 çorba kaşığı zeytinyağını ilave ediyoruz.
Adım 6: 1 çorba kaşığı şekeri ilave ediyoruz.
Adım 7: 1 tatlı kaşığı tuz ilave ediyoruz.
Adım 8: Elimizle 15 dakika mikser ile 10 dakika yoğuruyoruz.
Adım 9: yoğurduğumuz hamuru masa üstüne alıp elimizle 5 dakika daha yoğuruyoruz.
Adım 10: Hamurumuz hafif cıvık olmalı.
Adım 11: Yoğurduğumuz hamurun üzerini ıslak bir bez ile örtüp 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Adım 12: 2 Saat sonra hamuru çıkartıp iki eşit parçaya bölün ve pide şeklini verin.
Adım 13: Pide şeklini verdiğiniz hamuru keskin bıçakla üzerini çizerek şekil verin.
Adım 14: Üzerini yoğurt ve yumurta sarısı karışımı ile bolca sıvayın, susam ve çörek otu ile süsleyin.
Adım 15: Daha önceden ısıtılmış 225 derecedeki fırınımızın tabanına çelik tava yada borcam içinde kaynamış su koyun. Bu buharla pişmesini sağlayacaktır.
Adım 16: iç içe geçmiş iki tepsi kullanın, tabanı yanmasın. ama yoksa tek tepsiylede olur. Ben tek tepsiyle pişirdim. Tepsi içine un serpin ve bunun üzerine hamuru koyup 20-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. arada altına bakmayı unutmayın.
 
Afiyet olsun.

KUYMAK_MUHLAMA

2 yemek kaşığı mısır unu
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
ve de çıtır çıtır çıtır bir ekmek, tabi ki yemek için:)

Yağı tavada eritiyoruz üzerine mısır ununu ekleyip hafif kavuruyoruz, suyu ekleyip karıştırın ardından kaşarı ekleyin eriyene kadar hızlıca karıştırın eriyince altını kapatıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Fotoğraf: Sabah kahvaltısı yapmayanlara MIHLAMA - KUYMAK tarifi ...

Yemek Tarifleri

2 yemek kaşığı mısır unu
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
ve de çıtır çıtır çıtır bir ekmek, tabi ki yemek için:)

Yağı tavada eritiyoruz üzerine mısır ununu ekleyip hafif kavuruyoruz, suyu ekleyip karıştırın ardından kaşarı ekleyin eriyene kadar hızlıca karıştırın eriyince altını kapatıp afiyetle yiyebilirsiniz.

�

KOLAY KREMŞANTİLİ PROFİTEROL

// Malzemeler:
Profiterol Hamuru için: 
1 su bardağı su, yarım paket sanayağı, 
1 çay kaşıgı tuz, 1 su bardagı un, 3 yumurta

Sosu için: 1 paket çikolata sosu
Kreması için: Kremşanti ve süt


Kolay Kremşantili Profiterol Yapılışı
Su, tuz ve yarım paket sanayağı tencerede kaynatılır.
İyice fokurdayınca yağ eriyince içerisine 1 su bardagı un eklenir ve 5 dak. topaklanmaması için iyice karıştırılır , unlar ezilir.
Hamur kıvamına getirilir ve ocaktan alınır ve sogumaya bırakılır.İyice soguduktan sonra yumurtalar eklenir ve yeniden karıştırılıp krema kıvamına getirildikten sonra elimizi ıslatarak küçük toplar halinde tepsiye dizilir.
200 derecde fırına verilir kızarıncaya yada pembeleşince alınır.Toplarımız kenarlarından kesilir ve aralarına kremşanti konulur.
Yaptıgımız çikolata sos üzerine dökülür ve soğuk servis yapılır.

Fotoğraf: Kolay Kremşantili Profiterol Yapılışı   Yemek Tarifleri

// Malzemeler:
Profiterol Hamuru için: 
1 su bardağı su, yarım paket sanayağı, 
1 çay kaşıgı tuz, 1 su bardagı un, 3 yumurta

Sosu için: 1 paket çikolata sosu
Kreması için: Kremşanti ve süt


Kolay Kremşantili Profiterol Yapılışı
Su, tuz ve yarım paket sanayağı tencerede kaynatılır.
İyice fokurdayınca yağ eriyince içerisine 1 su bardagı un eklenir ve 5 dak. topaklanmaması için iyice karıştırılır , unlar ezilir.
Hamur kıvamına getirilir ve ocaktan alınır ve sogumaya bırakılır.İyice soguduktan sonra yumurtalar eklenir ve yeniden karıştırılıp krema kıvamına getirildikten sonra elimizi ıslatarak küçük toplar halinde tepsiye dizilir.
200 derecde fırına verilir kızarıncaya yada pembeleşince alınır.Toplarımız kenarlarından kesilir ve aralarına kremşanti konulur.
Yaptıgımız çikolata sos üzerine dökülür ve soğuk servis yapılır.

�

KADIN BUDU KÖFTE

Malzemeler
► 500 gr. kalça göğüs karışık tavuk kıyması
► 2 diş sarmısak
► 1 soğan (rendelenmiş)
► 1 yumurta sarısı
► 1 su bardağı haşlanmış pirinç
► 1-2 dal ince kıyılmış maydanoz
► tuz
► karabiber

Kızartmak İçin
► sıvıyağı
► 2 yumurta
► 1 su bardağı un
► 1 su bardağı galeta unu

Kadınbudu Köfte Tarifi

1 Tavuk kıymasının içine sarmısak ve soğanı rendeleyin. Haşlanmış pirinç, yumurta sarısı, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun.
2 Limon büyüklüğünde köfteler yapın. Elinizle şekil verin. Köfteleri Önce una, sonra çırpılan yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın.
3 Kızgın yağda tavayı sallayarak arkalı Önlü, kızartın.
4 Patates püresi ile servis yapın.

Afiyet Olsun...

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Malzemeler;

5 su bardağı süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
50 gram margarin
hindistan cevizi
tarçın

Yapılışı:

Soğuk sütün içerisine irmiği, şekeri koyun ve kaynayana kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra içerisine vanilya ve margarini ekleyin.
Hafif ıslattığınız borcama dökün.
Üzerine tarçın ve hindistan cevizi döküp buzdolabında soğutun.

Afiyet Olsun.

SÜTLAÇ

MALZEMELER
1 kg soğuk süt
2 çay bardağı pirinç
yarım litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 su bardağı toz şeker
üzeri için tarçın, ceviz, fındık veya şam fıstığı.
SPONSOR

HAZIRLANIŞI
Bir çok kişinin severek tükettiği hem sağlıklı, hem lezzetli bir tatlı sütlaç. Ayrıca her yemeğin yanında da türlü şekillerle süsleyerek sunabileceğiniz kadar asil. Yaz aylarında buzdolabında soğuttuktan sonra yaz aylarında soğuk soğuk servis yaparak hem içinizi serinletebilir hem doyumsuz bir lezzet sunabilirsiniz sütlaç ile.

Nefis sütlaç tarifine hazır mısınız? Önce pirinci bol su ile iyice yıkıyoruz. Pirinçleri tencereye koyuyoruz az bir su ekledikten sonra ocağın altını açıyoruz. Yanlız kısık ateşte. Pirinçler uzayıp suyunu çekene kadar pişirelim.

Pişen pirinçlerin zerine soğuk sütümüzü ekliyoruz. Bir kaç defa nazikçe karıştırıyoruz. Kaynamasını beklerken içine dökeceğimiz karışımı hazırlayalım. Küçük bir kasede pirinç ununu 1 bardak su ile eziyoruz. Tencerede kaynamaya başlayan sıcak sütten bir kepçe alıp pirinç unumuza ilave ediyoruz ve ılık bir kıvam elde ediyoruz.

Pirinç ununu tencereye ekliyoruz ve 10 dakika kadar karıştırarak pişiriyoruz. Karıştırırken 2,5 su bardağı da şeker ekliyoruz. 5 dakikaya yakın kadar karıştırmaya devam ediyoruz.

Daha sonra sütlacı kaselere dağıtıyoruz. Soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz ve iyice soğutuyoruz. Servis yapmadan önce üzerine tarçın serpebiliriz. Dilerseniz ceviz parçacıkları da serpebilirsiniz. Damak zevkinize kalmış.
Dileyen çok az ceviz parçacıkları da ekleyebilir. Damak tadınıza kalmış. 

ELMALI RULO PASTA

Malzemeler

Pandispanyası için:

4 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
İç malzemesi

5 adet orta boy elma
1 adet havuç
1.5 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
İsteğe bağlı şeker (ben şeker eklemedim)
Üzeri için: Pudra şekeri

Elmalı rulo pasta nasıl yapılır?

Öncelikle elmaları ve havucu soyup rendeleyin.
Rendelenmiş elma ve havucu iki avucunuzun ortasına alıp suyunu sıkın. Bunu yapmazsanız pandispanyayı hamurlaştırabilir.
İçine tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. İsteğe bağlı şeker ekleyin.
Büyük boy fırın tepsisine, güvendiğiniz bir markanın yağlı kağıdını veya silikon altlık serin.
Üzerine iç harcını kenarlardan bir parmak boşluk kalacak şekilde serin.
Yumurta ve şekeri beyazlayıp kabarana kadar çırpın.
Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
Yeniden karışana kadar çırpıp hamuru tepsiye döşediğiniz iç harcının üzerine dökerek yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün.
Yaklaşık 12-13 dakika kadar üzeri hafif kızarana dek pişirin.
Fırından aldığınız keki temiz bir örtünün üzerine ters çevirin.
Kağıdı veya silikonu yavaşça kaldırın. Vakit kaybetmeden keki sıkıca sarın. (aşırı sıkmayın yoksa kek sönebilir)
Strech filme dolayıp buzdolabına kaldırın.
2-3 saat bekleyen pastanızı dolaptan alıp üzerine pudra şekeri serpin.
Dilimleyerek servis edin.
Cahide’nin notları: Elmalarınız çok tatlıysa şeker atmaya gerek yok. Fakat yeteri kadar tatlı değilse 2-3 yemek kaşığı şeker ekleyebilirsiniz. İç malzemesini çiğden kullanabileceğiniz gibi, pişirerekte kullanabilirsiniz.

Pastanızı ertesi güne kadar bekletebileceğiniz gibi, 2 saat sonra da servis edebilirsiniz. Pastanın üzerine isterseniz krema veya krem şanti de sürebilirsiniz. Pastayı rulo yapmadan önce baş kısmına 2 adet bütün muz koyup o şekilde rulo yapabilirsiniz. Ben dilimler kalın olur diye bunu yapmadım.

SUFFLE

Malzemeler:
  • 125 gr bitter çikolata yada sütlü küvertür çikolata
  • 125 çiğ krema
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket şekerli vanilin yada 3 damla vanilya esansı
  • 2 adet yumurta akı
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
Süslemesi için:
  • Pudra şekeri
Yapılışı:
  1. Çikolatayı bıçak yardımıyla parçalayıp benmari şeklinde eriteceğiniz kaba alın ve ocağın üzerindeki sıcak su kabına oturtun. (unutmayın benmari yapacağınız kap sıcak su kabınını üzerine oturtulacak. Çikolatanın içine su girmemesi gerekiyor)
  2. Hafif ateşte karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın, içine kremayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. 4-5 dakika karıştırın, pürüssüz kıvama gelen çikolatayı ocaktan alın.
  3. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.Hazırladığımız çikolataya yumurta sarılarını teker teker çırparak ekleyin ve çikolata karışımını ocağa alın. 2-3 dakika boyunca karıştırarak pişirin.
  4. 5 adet yumurta akını çırparak kabartın( dikkat edin çok aşırı çırparsanız aklar kırılabilir). Bir kaşık yumurta beyazını çikolata karışımına ekleyin. Daha sonra kalanına dikkatlice ekleyin.
  5. Sufle kaplarının içini margarinle yada tereyağı ile  yağlayın hamuru yağlanmış kaplara üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın.
  6. 220 derece önceden ısıtılmış fırrında 15 dk pişirin. Hafif ılınınca üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın.


MARMELATLI RULO KAT YAŞ PASTA

Buradaki rulo pasta değişik bir pasta aslında sıradan yuvarlak bir pasta gibi görünüyor ama kesildiğinde dikine görünümü ile  herkesi şaşırtacak bir pasta yapma şekli diyebiliriz.
Önce alta bir kat pandispanya unun üzerine ise dolana kesip dolana dolana hazırlanmış bir pasta ve üzerine yine bir kat pandispanya şeklinde hazırlanmış bir pasta çeşidi. Yöntem değişik olduğu için size de göstermek istedim. Kendi pasta tarifinizle uygulayabilirsiniz.
Rulo Pasta hiç pişirmediyseniz şöyle bir tarif de verebilirim DENEMENİZİ TAVSIYE EDERIM .. 3 yumurtayı çırpın üzerine bir çay bardağı şekeri ekleyin ve biraz daha çırpın üzerine  yarım çay bardağı ekleyin varsa 1 su bardağı kek unu yoksa 1 su bardağı un yarım paket kabartma tozu ve vanilya ekleyip akıcı bir hamur yapın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen tepsiye dökün ve 7-8 dakika pişirin . Bu tarif için bir kağıt  yada kartonu üzerine koyup kesebilirsiniz  elinizde eşit ölçüde kekler olması gerek , hazır pasta kreması ve ya kendi hazırlayacağınız bir krema ile kat kat sürerek pastanın etrafına sarın.
Pandispanyasını kendiniz hazırlayıp  ortadan 2′ye bölüp de kullanabilirsiniz ay da hazır satılanlardan alabilirsiniz . Ortada ki rulo yeri için kullandığınız daha önceden yaptığınız bir rulo pasta hamuru içine sürmek için de istediğiniz marmelat çeşidi size kalmış. Dış süslemesi için işin herşeyi ile kolaya kaçmak isterseniz hazır pasta kreması kullanabilirsiniz. Ama ara kata koymak için ve dış süslemem için bu tarifi de kullanabilirsiniz güzel oluyor.
Krema için;
  • 4 su bardağı süt,
  • 1 yumurta,
  • 1 paket (200 gr) labne peyniri,
  • 3 kahve fincanı un,
  • 3 kahve fincanı toz şeker (isterseniz 2-3 dövülmüş damla sakızı) koyabilirsiniz.
Malzemenin hepsini labne peyniri hariç olmak üzere karıştırın. Kıvama gelip kaynayınca ocaktan alın biraz soğuduktan sonra labne peyniri koyun ve iyice yedirin.
(Alt taban üst taban pandispanyayı biraz süt,kahve ve şekeri karıştırarak ıslatmayı unutmayın)

askpastasıİSTERSENİZ MARMELAT YERINE SADECE KREMA YADA KREMŞANTİYLE BÖYLEDE YAPA BİLİRSİNİZ 

KADAYIFLI MUHALLEBİ

Muhallebi icin:
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık nisasta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 vanilin
  • 1 lt süt
Ayrıca
  • 1 poşet krem şanti
  • 200ml süt
  • yaklaşık 2 su bardağı pişmiş kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • ceviz içi
  1. Muhallebiyi pişirdikten sonra 1 paket krem santiyi 200 ml sut ile cirpin ve soguyan muhallebiye ilave ediyn. 
  2. Cig kadayifi 2 dolu dolu yemek kasigi tereyagi ile kavurun. 
  3. Suslemesi icin: kuplarin en altina biraz kadayif ve ceviz koyun, uzerine muhallebiyi ilave ettikten sonra en uste tekrar kadayif, ceviz koyup istege gore tarcinla servis yapin.
 

KÖSTEBEK PASTA

MALZEME LİSTESİ
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • Aldığı kadar un(kek kıvamında akıcı)
KREMASI İÇİN
  • 2 yemek kaşığı nişasta(mısır nişastası kullanılabilir)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 5-6 yemek kaşığı şeker
  • piştikten sonra 1 paket toz krem şanti
HAZIRLANIŞI
Önce yumurtayla şekeri 3-5 dakika çırpın.Sütü,sıvı yağı ve diğer malzemeleri ekleyin.Yağlanmış fırın tepsisine dökün.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.Bu arada kremayı hazırlayın.Bir tencerede sütü,nişastayı,unu,şekeri puding kıvamında pişirin.Ocağın altını kapatınca hemen kremanın içine toz olarak krem şantiyi dökün.Hızlı hızlı karıştırarak kremaya toz şantiyi yedirin.Fırından çıkan kekimizi su bardağı yardımıyla yuvarlak olarak kesin. Kestiğimiz kekleri sütle biraz ıslatın.Her bir yuvarlağın üzerine hazırladığımız kremadan kaşık yardımıyla bolca koyun.Yuvarlak kestiğimiz keklerin kenarlarından kalan kek parçalarını robottan çekin.Hazırladığımız porsiyonluk pastalarımızın üzerlerine bolca dökün.AFİYET OLSUN…