evde pandispanya yapımı sanıldıgının aksine cok zor bir işlem gerektirmiyor.. yapımı ve malzemeleri şöyle
MALZEMLER
malzemeler:
•6 adet yumurta- akları ve sarıları ayrılmış,
•1 su bardağı un,
•yarım su bardağı nişasta
•1 tutam tuz
1 su bardağı şeker
YAPIMI
sade pandispanya yapımı:
1.Yumurtaların sarılarını şekerle birlikte kadar çırpın,
2.Yumurta aklarını ayrı bir kapta tuzla birlikte KÖPÜK KÖPÜK OLANA DEK çırpın,
3. Unu ve nişastayı eleyerek yumurta sarılarına ekleyin ve karıştırın (Bu süreçlerin hepsinin çok hızlı olması gerekiyor, çünkü sarılar katılaşabilir ve aklar sönebilir acele etmezseniz),
4. Bu karışımı aklara ekleyip bir tahta kaşıkla yumurta aklarını söndürmeden karıştırın,
5. altını ve kenarlarını yağladığınız kelepçeli kalıba döküp fırına verin,
6. 180 derecede 45 dk kadar ara sıra kontrol ederek pişirin.
MUHALLEBİSİ (İSTEYEN PUDINK TE KULLANA BİLİR YADA PASTA KIREMASI )TERCIH SIZIN
Tarifim :
1 lt süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşıgı nişasta (veyanişasta yoksa 3.5 yemek kaşıgı unla da hazırlayabılırsınız)
6 yemek kaşıgı şeker (bız az şekerli sevıyoruz ama sız sekerlı olsun dıyorsanız 1 bardak ekleyın)
ve son olarak bır yemek kasıgı tereyag( ben kullanmıyorum )
yapımı ise ;bütün malzemeyı (tereyag hariç) tencerede çırpıcı ile karıştırın ..daha sonra ocagın altını yakıp tencereyı ocaga alın ve karıstrın …kaynamaya basladıktan sonra ben altını kısıp karıstırmayı bırakıyrum kı bıraz dibi tutsun;) soguyunca servıs edebılır veya bızım gıbı sogumasını beklemeden kaşıklarınızı elınıze alablırsınız:)