23 Ekim 2013 Çarşamba

ÇOCUKLARA YEMEK YEDİRMENİN EN GÜZEL YOLU



KIYMALI KIR PİDESİ

12 adet
1 su bardağı margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 yumurtanın akı
aldığı kadar un
kıymalı iç malzeme: 300-350 gram kıyma
2 soğan
1 domates
tuz, karabiber
üzeri için: 4-5 kiraz domates
1-2 sivribiber
1 yumurtanın sarısı
Kıymalı iç malzeme için, soğanları soyup doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Soğan, domates, tuz ve karabiberi ilave edip çatalla ezin. Hamur için un ve kabartma tozunu eleyip geniş bir kaba alın. Eritilip ılınmış margarin, sıvıyağ, yoğurt, su ve 1 yumurtanın akını ekleyip pürüzsüz ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp un serpilmiş tezgahta merdaneyle pide şeklinde açın. Ortasına hazırladığınız kıymalı iç malzemeyi kaşıkla yayın. Kenarlarından kapatarak pide şekli verin. Malzemeler bitinceye kadar işleme devam edin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Pide hamurlarının üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp domates ve yeşil biberle süsleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

DONDURMALI İRMİK HELVASI

İSLİM KEBABI

SON BAHAR HOŞAFI

  • MALZEMELER
  • 100’er gram şeftali kurusu, elma kurusu, kuru kayısı, kuru mürdüm eriği, kuru sarı erik,
  • 50’şer gram vişne kurusu, kiraz kurusu, karadut kurusu, dolmalık üzüm, çekirdeksiz kara üzüm,
  • 2 litre su, 
  • 200 gr. şeker, şeker miktarını kendiniz damak tadınıza gore ayarlaya bılırsınız 
Karışık Sonbahar Hoşafı
HAZIRLANIŞI
bütün malzemeleri yıkayıp suyunu ılave edıp ben suyu bıraz fazla ılave edıyorum cunku kızım meyve suyu olarak ıcıyor tanelerı pek sevmıyor ocaga koydugunuz hoşafı ara ara konturol ederek pişip pişmedigine bakın pişmeye yakın şekerini ilave edın 5 dk kadarda şekerle kaynatın ocaktan alın soguyunca isterseniz benim gibi suyunu kavonozlara doldurup meyve suyu olarak tuketın ıster tanelerı sıze kalmıs afıyet olsun dolapta dınlendırdıkten sonra soguk tuketın

PROFİTEROL

Malzemeler:
1,5 su bardağı su
100 gr margarin
1 su bardağı un
yarım çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı toz şeker
4 yumurta(yumurtalar küçükse 6 yumurta)
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım paket bitter çikolata(Arzuya göre arttırılır)
Hazırlanışı:
Hamur için suyu en yüksek ateşte kaynatın kaynadıktan sonra margarini ekleyip eritin. Eridikten sonra toz şekeri tuzu una ekleyip margarinli suya katın. Ocağı kısıp unu yakmamaya dikkat ederek, margarinin çiğ kokusu gidene kadar yaklaşık 1-2 dk karıştırın.
Hamurumuzu soğuk ılık kıvama getirene kadar oda sıcaklığında ılıtın..
Ilıdıktan sonra yumurtaları tek tek ekleyip mikserle çırpın hamur akışkan olacak. yumurtaları büyüklüğüne göre ayarlıyorsunuz. eğer büyük yumurta ise 4 yumurta kafi gelecektir. küçükse 6 yumurtaya kadar ekleyebilirsiniz. yumurta ekleme bitince hamuru dolaba kaldırıp soğutun. 30-45 dk kadar.
Sonra hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye (ya da yağlanmış tepsiye) 2 çay kaşığı yardımıyla aralarında 1 cm falan boşluk bırakıp dizin. Fırına atın ve ilk 20 dk 200 derecede sonraki 20 dk 160 derecede pişirin.
Fırını kapattıktan sonra 15-20 dk daha fırının içinde tutun. bu işlemler sırasında fırının kapağını asla açmayın. hamurlar söner yoksa.
Vanilya hariç tüm malzemeleri ocakta kaynatın karışım fokurdadıktan sonra ocaüı kapatın ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kremamızı soğumaya bırakın.
Bitter çikolata hariç tüm malzemeleri kaynatın ocağı kapamadan çikolatayı ekleyip eritin biraz daha fokurdayınca kapatın
Hamurlarımızı biçak yardımıyla yarıya kadar kesip çay kaşığı ile kremayı doldurun..üzerine çikolata sosunu gezdirin..
Afiyet olsun,

HARİKA BİR WAFFLE

Malzemeler
  • 2 adet yumurta,
  • bir yemek kaşığı şeker,
  • çeyrek su bardağı sıvı yağ,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • bir buçuk su bardağından biraz fazla un,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya.
Hazırlanışı
Yumurtanın sarısını ve akını birbirinden ayırın. Vanilyanın yarısıyla yumurtanın akını beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çok iyi çırpın. Yavaşça unu ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
En son yumurta akını karışımın içine ekleyip hafifçe karıştırın. Isıtılmış teflon tava veya tost makinesine birer kepçe koyup 4 dakika kadar pişirin. Teflon tava kullanırsanız tavayı hafif yağlayın. İçine tercih ettiğiniz malzemeleri koyarak afiyetle yiyebilirsiniz. Üzerine de erimiş çikolata, bal, reçel, mevsim meyveleri, dondurma vs ekleyebilirsiniz.

MAKARNA İÇİN BOLONEZ SOS

BOLONEZ SOS
Malzemeler
1 litre
  • 100 gram margarin
  • 250 gram yağsız dana kıyması
  • 20 gram rendelenmiş soğan
  • 1 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 400 gram rendelenmiş domates
  • 4 adet ince dilimlenmiş çarliston biber
  • ½ çorba kaşığı tuz
  • 1 adet defne yaprağı
  • 45 ml domates sosu
YapılışıMargarini bir tavada kızdırın. Yağ kızınca kıymayı ilave edip rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyip 5 dk sürekli karıştırarak kavurun. Domates ve çarliston biberleride katarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, 15 dk daha pişirip, içine tuz, karabiber ve defne yaprağı ilave edin. Önceden hazırlanan domates sosunu katın. Kısık ateşte oldukça koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın. Artık servise hazır…

SICAK ÇİKOLATA SOS

Malzemeler:
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı vanilya
3/4 su bardağı pudra şekeri
Süt ve yağı birlikte yağ eriyinceye kadar ısıtın. Kakao ve vanilyayı ekleyin. Pudra şekerini de ekleyip karıştırın.
İşte bu kadar kolay!
Sıcak Çikolata Sosu

YUFKALI PİZZA

Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı yağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı ketçap
  • 4 adet sosis
  • 2 çorba kaşığı mısır
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 paket dil peyniri
Hazırlanışı:Tepsiyi hafifçe yağlayın. İlk yufkayı tepsiye, kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Diğer yufkaları elinizle parçalayın. Tepsiye aktarın.
Bir kapta iki adet yumurtayı ve 1 yumurtanın akını, 2 su bardağı sütü, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 çorba kaşığı yoğurdu iyice karıştırın. Karışımın yarısını parçalanmış yufkaların üzerine gezdirin. Dışarıda kalan yufkanın kenarlarını ortada birleştirin. Yoğurtlu karışımın içine 1 çorba kaşığı ketçabı ekleyin. Hazırladığınız bu karışımı yufkanın üzerine dökün.
Sosis dilimlerini dizin. Mısır ve kekiği serpin. İnce dilimler halinde kestiğiniz dil peynirini sosislerin üzerine yerleştirin. Orta ısılı fırında dil peynirinin üzeri kızarana dek pişirin.
Pizza

BABAGANNUŞ (PATLICAN SALATASI)

Malzemeler
  • 3 adet bostan patlıcan
  • 4 adet kırmızı biber
  • 5 adet domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • Nar ekşisi
  • Zeytin yağı
  • Tuz
  • Pul biber
Hazırlanışı
Gaziantep mutfağından bu lezzetli patlıcan salatası, sevilen mezelerimizden biri. Babagannuş yapmak için öncelikle patlıcan, biber ve domatesler fırında pişirin. Patlıcan fırına konmadan önce bıçakla birkaç yerinden kesikler yaparsanız daha kolay pişer. Biber ve domatesler patlıcandan önce pişeceğinden onları fırından önce çıkartmalısınız. Patlıcan da pişince tüm sebzeler soyulur ve blenderda iri kalacak şekilde çok az kıyılır. Hazırlanan malzemenin içerisine sarmısaklar ezilerek ilave edilir. Sıvı yağ, nar ekşisi, tuz ve isteğe göre pul biber ekleyip karıştırdığınızda servise hazırdır.Babagannuş (Antep usulü patlıcan salatası)

PATATES ÇORBASI

MALZEMELER
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı un
  • 8 su bardağı et suyu
  • 3 adet orta boy patates
  • Tuz, karabiber
Terbiyesi için:
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurtanın sarısı
Üzerine:
  • Tereyağı ve kuru nane
Çok küçük kesilmiş soğanı margarinle hafifçe kavurun. Unu ekleyin. Un sararana dek kavurun. Suyu azar azar ve sürekli karıştırarak, ekleyin. Su kaynamaya başladığında kabuğu soyulmuş patatesleri ilave edin. Patatesler ezilinceye dek pişirin. Karışımı tel süzgeçten geçirin. Başka bir tavaya bir çorba kaşığı margarin ve unu alın. Un sararana dek kavurun. Sütü azar azar ekleyin. Karışım pürüzsüzleştikten sonra yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Çorbanın pişme suyundan alıp, terbiyeye ekleyin. Sonra terbiyeyi çorbanın içine ekleyin. Bir taşım kaynatın. Üzerine tereyağlı nane gezdirerek, servis yapın.

EV YAPIMI ÇİLEKLİ DONDURMA

Çilekli Dondurma 
Malzemeler (4 Kişilik)
  • 500 gr çilek
  • 300 gr tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet limon suyu
Hazırlanışı
Çileklerin saplarını ayıklayıp, 4-5 kez iyice yıkadıktan sonra, porselen bir kaseye koyup üzerine 1 adet limon suyunu gezdirin. Şekeri bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin ve5-10 dakika kaynatın. Oluşan şurubu ateşten alıp soğutun.
Soğuk şurubu çileklerin üzerine döküp iyice karıştırdıktan sonra, bu karışımı tel süzgeçten ezerek porselen bir kaba geçirin. Bu renkli şurubu buz kalıplarına koyun ve buzdolabın buzluğuna koyarak donmasını sağlayın. Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrar buzluğa koyun. İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.
Not: Çilekli sulu karışımı robottan geçirerek de yapabilirsiniz.

BALIĞI LEZZETLENDİRMEKTE KULLANILAN BAHARATLAR

Balık ve deniz ürünü yemeklerinde kullanılan baharatlar ve kimi ot çeşitleri hem lezzeti arttırmakta hem de balık kokusunu bastırmakta. İşte farklı balık ve deniz ürünlerine göre tercih edebileceğiniz baharatlar…

Adaçayı: Dolma ve güveç stilindeki balık yemeklerinde
Badem: Alternatif olarak cevizin kullanıldığı balık yemeklerinde
Biberiye: Tadı nispeten yavan olan balıkların fırın, soslu fırın, kavurma ve yahnilerinde
Ceviz: Tarator ve benzeri balık soslarında
Defne Yaprağı: Balık buğulamalarında, haşlamalarda, balık şişte
Fesleğen: Yengeç, Istakoz ve karides gibi kabuklu deniz ürünü yemeklerinde
Hardal: Toz formuyla güveçlerde, sos formuyla yengeçte
Kapari: Balık buğulamalarda
Karabiber / Beyaz Karabiber: Tüm deniz ürünü yemeklerini marine etmek ve tatlandırmak için
Kekik: Fırında yapılan tüm balık yemeklerinde
Keraviye: Balık buğulamalarında, haşlamalarda ve dolmalarda
Kırmızı biber: Balık buğulamalarda, haşlamalarda, çorbalarda ve güveçte
Kırmızı soğan: Maydonoz ve sumakla karıştırılarak, lakerda ve ızgara palamutun yanında
Köri: Karideste, midyeli pilavda, Uzakdoğu balık yemeklerinde
Maydanoz: Balık buğulama, dolma, balık yanında sunulan tereyağı ve soslarda
Mercanköşk: Balık yanında sunulan tereyağında, soslarda ve dolmalarda
Muskat: Yengeç ve ıstakozda
Nane: Balık ızgaralarda, balık çorbalarında, jumbo karides tavada
Paprika: Dolma ve güveçlerde
Sarımsak: Buğulama, soslar, kavurmalar, çorbalar ve zeytinyağlı soslarda
Tarhun: Fırın ve soslu balık yemeklerinde
Zencefil: Bütün balık yemeklerinde, istakozda, sos yapımında, midyede

HUMUS

Malzemeler;

1 su bardağı haşlanmış nohut,
2 diş sarımsak
2 yemek kaşıkğı tahin
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz

benim gibi yumuşak yapıda humus sevenler için 1-2 yemek kaşığı su

Nohutlar iyice haşlanmış ise kabukları ile kullanabilirsiniz. Öncelikle nohutlar sonra tüm malzemeler bütünleşinceye kadar rondoda veya havanda ezilir. İstenilen kıvama gelen humus servis edilecek tabağa alındıktan sonra üzerine istenirse, zeytin yağı, pul biber, sumak eklenebilir. Sıcak humus yapmak isterseniz humusun üzerine  kaşar peyneri ekleyip (pastırma veya sucuk da olabilir) 10 dakika 200 dereceye ayarlanmış fırında ısıtabilirsiniz.

FIRINDA YELPAZE PATATES

Malzemeler
3 adet büyük patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1-2 dal biberiye
Deniz tuzu – karabiber

Fırınınızı 230 dereceye ayarlayın.
Patateslerin alt tarafından ince bir parça kesin. Bu patatesleri tepside düzgün durup sallanmamalarını sağlayacak.
Patatesleri kestiğiniz tarafından tezgahınıza koyun ve keskin bir bıçak yardımıyla üst yüzeyini, enine ince ince kesin. Bu kesikleri bir yanın dibinden diğer yanın dibine kadar olmasına, ama patatesin alt yüzeyini kesmemeye dikkat edin. Bunun için patatesin iki yanına çubuklar koyabilirsiniz.
2 yemek kaşığı zeytinyağını, 2 yemek kaşığı tereyağını, biberiye yapraklarını ve kıyılmış 1 diş sarımsağı bir tavaya koyup, sadece tereyağı eriyene ve hepsi birbirine karışana kadar ateşte tutun ve sonra kenara alın.
Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağının kullanarak elinizle patatesleri yağlayın. Fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. 15 dakikanın sonunda fırından alın ve tereyağlı karışımın 1/2 sini kullanarak, fırça yardımıyla patateslere sürün. Dilimlerin arasınında tereyağına bulaştığından emin olun. Tekrar fırına koyup 15 dakika daha pişirin ve sonra tekrar tereyağlı karışımla yağlayın. Üstüne deniz tuzu ve karabiber serpin ve bir 15- 20 dakika daha üstü kızarana kadar pişirin.
Üstüne ince kıyılmış biberiye serperek servis edebilirsiniz.
yelpaze patates

YEŞİKLİKLİ PESTO SOS


Malzemeler
1 tutam fesleğen
1 tutam taze nane
1 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı veya fındık veya ceviz
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı rende parmesan
Tuz-karabiber

Mutfak robotuna bütün yeşillikleri ve çam fıstığını koyup karıştırın. Eğer çam fıstığı yerine ceviz veya fındık kullanıyorsanız daha sert oldukları için önce robotta onları parçalayın, sonra yeşillikleri koyun. Sonra sarımsağı koyun ve tekrar karıştırın.
Robotunuz çalışırken zeytinyağını yavaş yavaş dökmeye başlayın. Bütün yağ bitince robotu durdurun ve bir spatula yardımıyla kenarlarda biriken malzemeyi ortaya toplayın. Rende parmesan peynirini koyun ve tekrar karıştırın. Tuz ve karabiberle baharatlandırın.
Bu sosu ağzı kapalı olara buzdolabında saklayıp,makarna,patates ve etinizin yanında servis edebilirsiniz.

MİLFÖY MANTI




          BİLDİĞİMİZ  MANTININ YERİNİ TUTMASADA  FARKLI LEZZET ARAYANLAR İÇİN ALTERNATİF Bİ TARİF



MALZEMELER

1 PAKET MİLFÖY HAMURU
250-300 GR KIYMA
2 ADET SOĞAN
TUZ KARABİBER


ÜZERİ İÇİN

1 KASE YOĞURT 
SARIMSAK

 SIVI YAĞ
PUL BİBER






                Öncelikle  soğanlar ve kıymalar kavrulup  baharatı eklenir. 
                 Milföy hamurlar 4 e bölünür  her küçük karenin içine kavrulan malzemelerden konularak bohça gibi kapatılıp ters çevrilerek tepsiye dizilir.
                İyice kızarınca  üzerine sarımsaklı yoğurt ve  kızdırılmış yağda biberle servis edilir.



AKITMA

Malzemeler:
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:
   Derin çırpma kabına malzemeler konur mikserle iyice çırpılır en az 1,5 iki saat bekletilir iyice kızdırılmış krep tavasına kaşık yardımı ile konur iki tarafı fazla yanmadan çevrilerek pişirilir 

ERİK MARMELATI

Malzemeler:

  • Çekirdekleri çıktıktan sonra ve doğranmış olarak 1 kilo 100 gram erik
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı dolusu limon suyu


 Yapılışı:
   Erikler iyice yıkanır çekirdekleri çıkarılır ve doğranır pişirilecek tencereye konur üzerine 1 çay bardağı su eklenir ocakta  yumuşayana kadar pişirilir yumuşayınca hemen el blendırıyla iyice ezilir üzerine iki buçuk su bardağı şeker konularak karıştırılır koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirilir limon suyu eklenir 7-8 dakika daha pişirildikten sonra ocağın altı kapatılır 

FIRINDA TAVUK ŞİŞ

MALZEMELER
2 adet tavuk göğüs eti (1 adet tavuk göğüs etinden yaklaşık 5 adet tavuk şiş çıkıyor)
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,2-3 yemek kasigi sut
Tuz
Tahta şişler (Metal şişleriniz varsa onları da kullanabilirsiniz)
Bir miktar alüminyum folyo
Yapılışı
Tavuk göğüs etlerini kare kare doğrayın. Zeytinyağını, sutu kırmızı biber ve kekikle karıştırıp tavukların üzerine gezdirin , tuz koyun. Malzemeyi zamanınız varsa 1 saat kadar dolapda bekletin.

Şişlerin herbirine tavuk eti , domates ve biber dilimleri dizin. Şişin uç kısmını da kapatacak şekilde malzemeyi kullanın.

Şişin sap kısmını alüminyum folyo ile sarın (fırın sıcaklığından zarar görmemesi için).

220 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırında Tavuk Şiş

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU MAKARNA

Malzemeler:
  • 1 paket fırın makarna
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • içi için 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
Beşamel sos için:
  • 4 yemek kaşığı margarin
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • tuz
  • kolay olsun diyenlere 1 paket hazır beşamel sos ve 3,5 su bardağı süt
Yapılışı:
  1. Makarnaları ikiye bölün, derin bir tencereye bol su ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin. Makarnaları çok yumuşamayacak şekilde haşlayın (ben neredeyse 8-10dk. haşlıyorum).
  2. Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
  3. Beşamel sos için margarini ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun (olunca mis gibi kokacaktır). Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırın (varsa blendır yada mikserde harika olur.)
  4. Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve hemen fırın kullanacağınız kaba alın.(Ben porselen fırın kabı tercih ediyorum ama borcamda güzel oluyor.)
  5. Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.





KABAK MÜCVERİ

Malzemeler:
  • 4 adet orta boy kabak
  • 3 adet yumurta
  • 3 kahve fincanı Un (türk kahvesi fincanı)
  • 1 demet taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet taze nane
  • Kızartma için sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:
  1. Kabakların üzerini kazıyıp yıkadıktan sonra rendeleyin.
  2. Rendelenmiş kabağın suyunu tel süzgeçte süzün. Taze soğan, dereotu ve naneleri ince ince kıyarak kabakla karıştırın.
  3. Yumurtayı ve unu da ekleyip bulamaç haline getirin.
  4. Bir tavada yağı kızdırın, hazırladığınız karışımı çorba kaşığıyla kızgın yağa dökerek çift taraflı olarak kızartın.
  5. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın kagıt havluda yagını çektire bilirsiniz 
  6. kabakların suyunu ne kadar süzerseniz okadar iyi olucaktır
  7. afiyet olsun