22 Ekim 2013 Salı

ETLİ KURU FASULYE

  • 1 kase kuru fasulye
  • 400 gr kaz başı kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kapya biber
  • 2 çarlıston biber
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • tuz
Fasulyeleri sabahtan ılık su ile ıslatıp öğleden sonra düdüklü tencerede 15 dakika pişirin ( benim fasulyelerim küçüktü 15 dakika fazla geldi)
Soğan ve biberleri doğrayıp zeytinyağda soteleyin etleri ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar yüksek ateşte soteleyin fasulyeleri salçasını suyunu ve karabiberini ekleyip 10- 15 dakika daha pişirmeniz yeterli oluyor
Etleriniz çok iri ise onlarıda düdüklüde pişirin
Kimi kuru fasulyeyi fazla sulu seviyor kimi az sulu benim eşim az sulu sevdiğinden az koydum suyunu su miktarını size bırakıyorum
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder