29 Ekim 2013 Salı

FIRINDA TAVUKLUY PİLAV

Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • tavuk parçaları (but , göğüs... )
  • yeşil biber
  • 1 baş soğan
  • tuz
  • karabiber
  • kekik
  • sıvı yağ
Hazırlanışı
  • Tavuk parçalarımızı önce tencereye alıp suda haşlıyoruz haşlama uyunun içine soğanı bütün olarak atıyoruz. tuzuda ekleyip haşlamaya bırakıyoruz. Tavuklar haşlanırken yıkayıp süzdüğümüz pirinci pilav yapar gibi yağda kavuruyoruz ama suyunu koymuyoruz. kavurduğumuz pirinçlleri fırın tepsimize (ben borcam kullandım) yayıyoruz. üzerine haşladığımız tavukları diziyoruz .Yeşil biberleride 2 ye bölüp tavukların aralarına yerleştiriyoruz. tavuğun haşlama suyunu süzüp 2 bardak pirinç için 3 ,5 bardak tavuğun haşlama suyundan suyundan tepsiye döküroruz.Önceden ısıtılmış fırına verip pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyouz.
tepsinin üstünü fırın poşeti veya alüminyum folyo ile kapatıp fırına atarsak daha lezzetli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder