30 Ekim 2013 Çarşamba

HAVUÇLU SALATA

Malzemeler:
• Yarım kilo havuç
• 3–4 yemek kaşığı sıvıyağ
• 2 diş sarımsak
• tuz, kırmızı pul biber
• yaklaşık 3/4 bardak yoğurt
• isteğe göre birkaç tepeleme kaşık mayonez
Yapılışı:
1. Sıvıyağda ezilmiş veya minikçe doğranmış sarımsağı hafifçe kavurun.
2. Rendenin ince yerinden rendelediğiniz havuçları ilave edip diriliği gidene kadar iyice kavurun.
3. Tuz, kırmızı pul biber ekleyin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
4. İçine ne çok cıvık nede çok kati olmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurt ilave edin. Lezzetini arttırmak için bir miktarının yerine mayonez ilave edebilirsiniz.
5. Servis tabağınıza alıp oval hafif kubbeli sekil verin. Çizgi halinde toz biber serpiştirin. Ortasını ufak havuç veya havuç dilimi ve maydanoz ile süsleyin. Salatanız servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder