22 Ekim 2013 Salı

KEDİ DİLİ BİSKÜVİ DEN TATLI

MALZEMELER
  • 1 paket kedidili bisküvi
Krema malzemeleri
  • 500 mL süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Vanilya
  • 1 silme yemek kaşığı tereyağı
  • Kremşanti malzemeleri
  • 1 paket toz kremşanti
  • 200 mL süt
Şerbet malzemeleri
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
Şerbetimizi kaynatıp biraz bekliyoruz kedidili bisküvilerimizi tepsiye dizip üzerlerini şerbetle ıslatıp kenara alıyoruz kremamızı hazırlamak için tencereye vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemelerimizi alıyoruz koyulaşıp kaynayınca vanılya ve tereyağ ekleyıp altını kapatıyoruz biraz dinlenince bisküvilerimizin üzerine döküp soğumasını bekliyoruz tamamen soguduktan sonra kremşantimizi üzerindeki tarife göre hazırlayıp kremanın üzerine döküyoruz dolapta 4-5 saat bekletince nefis oluyor afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder