23 Ekim 2013 Çarşamba

KIYMALI KIR PİDESİ

12 adet
1 su bardağı margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 yumurtanın akı
aldığı kadar un
kıymalı iç malzeme: 300-350 gram kıyma
2 soğan
1 domates
tuz, karabiber
üzeri için: 4-5 kiraz domates
1-2 sivribiber
1 yumurtanın sarısı
Kıymalı iç malzeme için, soğanları soyup doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Soğan, domates, tuz ve karabiberi ilave edip çatalla ezin. Hamur için un ve kabartma tozunu eleyip geniş bir kaba alın. Eritilip ılınmış margarin, sıvıyağ, yoğurt, su ve 1 yumurtanın akını ekleyip pürüzsüz ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp un serpilmiş tezgahta merdaneyle pide şeklinde açın. Ortasına hazırladığınız kıymalı iç malzemeyi kaşıkla yayın. Kenarlarından kapatarak pide şekli verin. Malzemeler bitinceye kadar işleme devam edin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Pide hamurlarının üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp domates ve yeşil biberle süsleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder