20 Ekim 2013 Pazar

NEFİS KÖFTELİ ÇORBA

KÖFTELİ ÇORBA
MALZEMELER
250gr yagsız kıyma (kıymayı kişi sayısına göre ayarlaya bilirsiniz arttıra bilirsiniz)
tuz
karabiber
kımyon
reyhan
pul biber
baharatları arzuya göre ılave edebılırsınız mıktarı sıze kalmıs
1 veya 2 yemek kaşıgı galeta unu
2 yemek kaşıgı su
haşlanmış nohut

HAZIRLANIŞI
kıymaya butun malzemelerı karıştırıp yogurun yaklaık 5 dkka kadar
yogurma işlemi bittikten sonra küçük küçük parçalar halinde yuvarlayın elinizi ara ara suya batırın yapışmasın yuvarladıgınız köfteler kenarda beklerken suyunu hazırlayalım tenceremize yarım çay bardagı sıvı yag 2 yemek kaşgı kadar margarın veya tereyag eklıyoruz bıraz kızınca içerisine 1yemek kaşıgı salça ve 2 diş sarımsak rendesiilave ediyoruz 1tatlı kaşıgıda sumak eşki sosu sıvı ilave ediyoruz hafıf kavrulduktan sonra 1,5lt yakın kaynamış su ilave edip bı 5 dakka kaynatıyoruz su et suyu olabılır yoksa 1pakaet bulyon ılave edıyoruz kaynayan suya köfteleri ilave ediyoruz köfteler pişinçe içerisine haşlanmış nohut ılave edıyoruz mıktar ıstege baglı ben kofteler kadar ılave edıyorum bı 5 dkkıka daha kaynayınca altını kapatıyoruz
AFİYET OLSUN
bu aradafazla çok sulu olmıcak koftelerın ustunu kapasın yeter su mıktarı. nohutuda herzaman haslanmıs olarak buzlukta bulundurursanız cok pratık oluyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder