21 Ekim 2013 Pazartesi

NEFİS TAHİNLİ KATMER


TAHİNLİ KATMER

MALZEMELER

( 6 adet katmer için)
500 gr. un
1 tatlı kaşığı tuz
2yemek kaşığı tahin
125 gram tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
su

HAZIRLANIŞI

Un, su ve tuzu karıştırarak kulak memesi kıvamlı
bir hamur elde ediyoruz. Tüm hamuru oklavayla ince
açıyoruz. Büyüklüğü bu hamur ölçüsü için çarşıdan
aldığımız yufka ebadından biraz büyükçe oluyor.
Hamuru tek seferde açmak zor gelirse ikiye de bölünüp
yapılabilir. Tahin ve tereyağını küçük bir tavada eritip
zeytinyağı ile karıştırıyoruz. Bu karışımı tüm yufkanın
üzerine yayıyoruz.Tüm karışım yufkanın üzerine kaplandıktan
sonra tekrar hafif unluyoruz. Hamurun tam ortasından ufak bir
delik açıyoruz ve hamuru kıvıra kıvıra deliği büyütüyoruz.
En son aşamada hamuru bir şerit haline getirip, bu büyük
şeritten parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Sardığımız bu hamurları
yağı donana kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Sonra çıkarıp
üstünden bastırarak tekrar yuvarlak şekilde unladığımız tezgahta
elle açıyoruz ve kızgın tavada pişiriyoruz. Katmerleri pişirmeden
önce üstündeki unu atması için iyice sallıyoruz.
 —

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder