Malzemeler
|
Yapılışı:
- Önce yumurtalarla şekeri ve limon veya portakal kabuğu rendesini kabarıp krema gibi olana kadar iyice çırpın.
- Sıvıyağı yavaşça akıtarak aynı anda mikserle çırparak karışıma yedirin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin.
- Hamura önce biraz portakal suyu, sonra elenmiş undan biraz ekleyerek karıştırın. 3 seferde un ve portakal suyunu bu şekilde kek hamuruna yedirin.
- Kuruyemiş ve cevizi ilave edip kaşıkla karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış kalıbınıza dökün. 350F - 175C derecede 40 dakika kadar pişirin.
- Kürdan batırdığınızda yapışmıyorsa pişmiş demektir. Hafif ılınınca kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
- Arzuya göre 1 su bardağı pudra şekerini 1 yemek kaşığı kadar vişne suyu veya portakal suyu ile karıştırıp akıcı bir kıvam elde edin.
- Çatalla alıp kekin üzerinde gezdirerel sosunu dökün ve sertleşmesi için bekletip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder