Malzemeler:
- 500 gr kemiksiz tavuk eti (küp küp doğranmış)
- 4 adet orta boy patlıcan
- 1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 adet orta boy domates (kabukları soyulmş küp küp doğranmış)
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- Patlıcanları kızartmak için yarım su bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
- 10-15 adet çeri domates
- 2-3 adet sivri biber
Sosu için:
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyup boyuna 1 cm kalınlığında dilimleyin ve kızartıp peçete serdiğiniz bir tabağın üzerine alın.
- Tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyin yemeklik doğradığınız soğanı ve 1 diş sarımsağı 2 dakika kadar soteleyin.
- Kuşbaşı doğradığınız tavuk etini soğanların üzerine ilave ederek 3-4 dakika suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin.
- Tavukların üzerine domatesleri, salçayı ve 1 ay bardağı sıcak suyu ekleyerek suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Kızarttığınız 2 patlıcan dilimini artı şeklinde üst üste tezgaha koyun. Ortasına 1- 1,5 yemek kaşığı tavuklu harcı koyun.
- Patlıcan dilimlerini tavuğun üzerine kapatıp üzerine 1 dilim biber koyun. Çeri domatesi üzerine ekleyip 1 kürdan saplayın.
- 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı salça ve 1 çay kaşığı tuzu iyice karıştırın.
- Hazırladığınız kebapları tepsiye dizip salçalı sosu ilave edin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder