21 Ekim 2013 Pazartesi

TAVUKLU İSLİM (KÜRDAN) KEBABI

Malzemeler:
  • 500 gr kemiksiz tavuk eti (küp küp doğranmış)
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 adet orta boy domates (kabukları soyulmş küp küp doğranmış)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • Patlıcanları kızartmak için yarım su bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
  • 10-15 adet çeri domates
  • 2-3 adet sivri biber
Sosu için:
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
  1. Patlıcanları alacalı soyup boyuna 1 cm kalınlığında dilimleyin ve kızartıp peçete serdiğiniz bir tabağın üzerine alın.
  2. Tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyin yemeklik doğradığınız soğanı ve 1 diş sarımsağı 2 dakika kadar soteleyin.
  3. Kuşbaşı doğradığınız tavuk etini soğanların üzerine ilave ederek 3-4 dakika suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin.
  4. Tavukların üzerine domatesleri, salçayı ve 1 ay bardağı sıcak suyu ekleyerek suyunu çekinceye kadar pişirin.
  5. Kızarttığınız 2 patlıcan dilimini artı şeklinde üst üste tezgaha koyun. Ortasına 1- 1,5 yemek kaşığı tavuklu harcı koyun.
  6. Patlıcan dilimlerini tavuğun üzerine kapatıp üzerine 1  dilim biber koyun. Çeri domatesi üzerine ekleyip 1 kürdan saplayın.
  7. 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı salça ve 1 çay kaşığı tuzu iyice karıştırın.
  8. Hazırladığınız kebapları tepsiye dizip salçalı sosu ilave edin.
  9. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder