22 Ekim 2013 Salı

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI

Pişirme aşamasında ağır kokusunu alabileceğiniz en pratik yöntem tavuğu 1 adet soğan ile birlikte haşlamanız. Bu sayede mutfağa yayılan o ağır tavuk kokusu minimuma iniyor.
Terbiyesini eklerken çorbanın kesilmemesi için bir yandan tel çırpıcı ile karıştırmanızı ve terbiyeyi 2-3 kez de çorbaya eklemenizi tavsiye ederim. Sevgiler…
Malzemeler:
  • 2 adet tavuk but ya da 1 adet tavukgöğsü
  • 1 adet orta boy soğan
  • 8 su bardağı su
  • Tuz
Terbiyesi için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı un
  • Yarım limon suyu
Yapılışı:
  1. Soğanı soyun ve tavuk butlarını yıkayın.
  2. Tencereye tavuk, soyulmuş bütün soğan, tuz ve 8 su bardağı suyu ekleyin. Tavuk haşlayıp yumuşayınca kevgir yardımıyla butları tabağa alın. (Soğanı da çıkarın ve atın.)
  3. Tabağa aldığınız butları çatal yardımıyla didikleyin ve tekrar tencereye alın.
  4. Çukur bir kâsede yumurta sarısı, limon suyu, un, ve 5-6 yemek kaşığı piliç suyunu tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştın.
  5. Hazırladığınız terbiyeyi kaynayan tavuk suyuna 2 seferde ilave edin (Bir yandan tel çırpıcı ile çorbayı karıştırın).
  6. Çorbayı bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve servis yapı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder