21 Ekim 2013 Pazartesi

VİŞNELİ TATLI

MALZEMELER
  • 2 Paket Vanilyalı Puding
  • 3 Su bardağı süt
  • 3 Su bardağı vişne suyu
Öncelikle pudingi pişireceğiniz tencereyi sudan geçirin ki dibi tutmasın. Daha sonra 3 bardak süt ve 1 paket pudingi koyulaşana kadar pişirin ve dikdörtgen ya da kare borcama eşit şekilde yayın.
1 paket vanilyalı pudingi 3 bardak vişne suyu ile koyulaşana kadar pişirin.
İlk başlarda muhallebinin rengi pembe olacaktır fakat koyulaştığı an bordoya dönüyor.
Vişneli muhallebiyi biraz soğutun ve beyazın üzerine yavaş yavaş dökün. (Beyaz muhallebi soğuk olmalı aksi takdirde iki muhallebi birbirine karışır)
Soğuduktan sonra buzdolabına koyup soğuk servis yapabilirsiniz afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder