4 Kasım 2013 Pazartesi

ALİ NAZİK

Malzemeler:
  • 4-5 tane bostan patlıcan
  • 200 gr kıyma (bir defa çekilmiş ve dana-kuzu karışık)
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 kase kadar yoğurt (patlıcanların büyüklüğüne göre değişebilir, yoğurt sulu olmamalı süzme yoğurt da kullanılabilir)
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı 
  • Tuz

Yapılışı:
Patlıcanlar közlenir, kabukları soyulur (buzluğa attığımız yaz patlıcanlarının tam zamanı :) ) . Kesme tahtası üzerinde ince ince kıyılır. Tavaya 1-2 kaşık yağ koyulur, patlıcanlar karıştırılarak biraz ılıtılır. Ezilmiş sarımsak, yoğurt ve tuz, iyice karıştırılır . Üzerine patlıcanlar ilave edilir. Yoğurt oda sıcaklığında ve patlıcanlar ılık olursa, yemeğin kıvamı daha güzel olacaktır (patlıcan çok ısınırsa buluşma anında yoğurt kesilir) .

Kıyma ve zeytinyağı tavaya alınır, kavrulur. Kıyma suyunu çektikten sonra çok fazla kurutulmaz. Tuz, pul biber eklenir. Yoğurtlu patlıcanlı karışım servis tabağına yayılır. Üzerine kavrulan kıyma gezdirilir. 
Yemeğimiz servise hazır...

Afiyet Olsun...
Püf Noktası: 

Ali Nazik yaparken kullandığımız kıyma bir defa çekilmiş olmalı. Bıçak arası veya zırh kıyması tabir edilen iri kıyma çeşidi olursa çok daha lezzetli olur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder