- 2 su bardağı kırmızı baş biber ezmesi (sıcak suda bekletilmiş ve temizlenmiş biber)
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)
- 1 su bardağı Etimek (un gibi dövülmüş)
- 1,5 su bardağı tahin
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı acı kırmızı pulbiber
- 3 tatlı kaşığı kimyon
- 1/2 su bardağı su
- Zeytinyağ ( sürülecek kıvam oluncaya kadar eklenecek)
- Tuz
YAPILIŞI
- Baş biberleri sıcak suda 3-5 dk. haşlayıp bırakın. Biberler kabarınca çekirdeklerinden ve sert kısımlarından temizleyin. Robottan çekin, macun gibi bir ezme elde edin.
- Soğanları çok ince olacak şekilde çintin. Soğanları robottan da geçirebilirsiniz.
- Biberler, salça ve soğanları iyice ezerek karıştırın.
- Ceviz, etimek, tahin, limonsuyu, su ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Zeytinyağını sürülecek kıvam oluncaya kadar ekleyin.
- Tadını istediğiniz şekilde arttırıp eksiltebilirsiniz.
- Hazırladığınız karışımı buzdolabında bekletin.
- Ekmek veya tuzlu kraker üzerine sürüp veya sade servis yapın.
- Buzdolabında bekleyince muhammarada katılaşma olabilir. Çok az su ve zeytinyağ ekleyerek kıvamını inceltebilirsiniz.
* Muhammara buzdolabında 10 gün kadar tazeliğini korur.
** Kahvaltılık olarak da kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder