22 Ekim 2013 Salı

AFYON LOKUMU

MALZEMELER
125 gr. margarin
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1 kg. süt
1 Paket vanilya
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
Süslemek için istenilen ölçüde şam fıstığı
TARİF  
Un ile yağ çok hafif kavrulur. Diğer malzemeler de içine katılır ve karıştırılarak muhallebi yapılır. Muhallebi pişince ocaktan alınır ve 10 dak.blender ile çırpılır. Islatılmış fırın tepsisinin içine dökülür. Bir spatula yardımı ile düzeltilir ve bir gece dolapta bekletilir. Tepsinin kısa tarafı 5’e, uzun tarafı 3’e bölünür. Dikdörtgen parçalar oluşturulur. Tüm tepsiye ceviz dökülür. Dikdörtgen parçalar rulo şeklinde sarılır ve hindistan cevizine bulanarak servis tabağına alınır. Üzerleri şamfıstığı ile süslenir.
Afiyet Şifa Olsun...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder