22 Ekim 2013 Salı

İNCİR KURABİYESİ

  • 10 adet incir
  • yarım paket yumuşak margarin
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 avuç ufaltılmış ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yumurta
  • yarım çay bardağı nişasta
  • aldığı kadar unüzeri için;pudra şekeri
İncirleri sıcak suda 10 dk.bekleterek yumuşatırız,küçük küçük doğrarız.Diğer malzemelerin tümü karıştırıp içine en son doğradığımız inciri de ekleyip yoğururuz.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ederiz.Yuvarlak şekil verip tepsiye dizerek 175 derecede 25-30 dk.kontrol ederek pişiririz.Aşırı sertleşmesine izin vermeden fırından çıkarıp soğuyunca pudra şekeri ile süsleriz. EGER İNCİRLERİNİZ YUMSAKSA ISLATMADANDA YAPABILIRSINIZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder