20 Ekim 2013 Pazar

ARNAVUT CİĞERİ

ARNAVUT CİĞERİ
ciğer için malzemeler
500 gr. dana, kuzu yada tavuk ciğeri
Sıvıyağ (kızartma için)
2 su bardağı un,
tuz
1 çay kaşığı karbonat
kimyon, karabiber,pulbiber,sumak (baharatıda miktarıda istege baglı)
ciğerleri bekletmek için süt
HAZIRLANIŞI
cigerleri 1 saat kadar sütte bekletiyoruz süzüyoruz ama yıkamıyoruz dıger bır kapta unu tuzukarbonatı ve diger baharatları karıştırıyoruz cigerıde bu karışıma ilave edip harmanlıyoruz süzgeç yardımıyla fazla ununu çırpıyoruz ve bol miktardaki kızgın yagda 5 dk kadar kızartıyoruz daha az yada fazla pişirebilirsiniz yagdan alıp patateslerın uzerıne servıs yapabılırsınız


GARNİTÜR İÇİN MALZEMELER
2 adet orta boy patates
Sıvıyağ
tuz
patatesleri soyup küp küp dograyın tuz ilave edin istege göre pul biberde ilave edebılırsınız kızgın yagda bı kac dakıka pişirin

SALATA İÇİN
2 ortaboy soğan
Maydanoz,
tuz
sirke
sumak ekşi
soganları ıncece ınce yarım ay kesın tuzla ovarak yıkayın ve avcunuzun ıcınde hafıfce sıkın ınce kıyım maydonozu ekleyın tuz sirke ve sumak eşkiyle tatlandırın sumak eşkinin hem tozu hem sıvı sosunu kullalanın
AFİYET OLSUN
not(istege göre malzeme ekleyip cıkarta bilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder