21 Ekim 2013 Pazartesi

BURÇAK BİSKÜVİ PATASI

MALZEMELER
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 2 adet muz
Üzeri için;
  • Limon kabuğu rendesi
Öncelikle 3,5 bardak süt ile vanilyalı puding hazırlanır (dilerseniz muzlu puding de kullanabilirsiniz). Bir kaseye biraz süt konulur. Bisküviler bu süte batırılıp ıslatılarak kullanılacak olan kaba dizilir. Ben tabana 9 tane bisküvi kullandım, siz kabınıza göre bu sayıyı değiştirebilirsiniz. Daha sonra hazırlanan puding bisküvilerin üzerine sürülür. Onun üzerine de doğranılan muzlar yerleştirilir. Bu işlem bisküviler bitene kadar yapılır. En son kat güzelce pudingle kaplandıktan sonra üzerine limon kabuğu rendesi serpiştirilir. Dilerseniz hindistan cevizi, damla çikolata vs. ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder