21 Ekim 2013 Pazartesi

EVDE SUCUK YAPIMI

MALZEMELER
  • 1 kilo sucuk için kıyma
  • 60 gr sarımsak
  • Sucuk baharatı
  • Bağırsak
Tarifi baharat satan dükkanlar veriyor aslında ama ben nasıl yaptığımızı sizinle paylaşmak istedim.
Aktarlardan sucuk için baharatı istiyoruz onlara kaç kilo yapacağımızı söylersek onlar bize baharatları hazırlayıp veriyorlar.
Bir kilo kıymaya 60 gr sarımsak ekleniyor. Kaç kilo yapacaksanız ona göre ayarlayabilirsiniz.
Kıymaya sucuk baharatını ve sarımsak rendesini ilave edip iyice yoğuruyoruz. Dilerseniz buzdolabı poşetlerine porsiyonluk hazırlayıp buzlukta saklayabilirsiniz. Biz her seferinde o şekilde yapıyorduk, bu sefer bağırsağa koymayı tercih ettik. Şimdiki kıyma makinelerinin sucuk yapma özelliği varmış. Eğer öyle bir makineniz yoksa büyük ağızlı bir huni de işinizi görür. Bağırsağı elimize alıyoruz ve bir ucuna huniyi sokuyoruz. Küçük bir oklavayla koyduğumuz sucuğu ittiriyoruz. Bu şekilde sucuğu bağırsağa yerleştiriyoruz. Ara ara kesip bağlıyoruz. Kıyma bitene kadar devam ediyoruz. Daha sonra serin bir yere asıp kurumasını bekliyoruz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder