24 Ekim 2013 Perşembe

ÇAYLI KEK

MALZEMELER
- 125 gr Sana yağı
- 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1.5 su bardağı toz şeker (260 gr)
- l paket kabartma tozu
- l su bardağı demli ılık çay
- l çay kaşığı tarçın
- l tepeleme tatlı kaşığı kakao (10 gr)
- 2 su bardağı un (230 gr)
- l paket vanilya
Çaylı kek yapılışı:
Fırınımızı 170 dereceye ısıtalım.Dikdörtgen veya yuvarlak kek kalıbını yağlayıp ve hafifçe unlayalım.Sana yağını eritip,ılımaya bırakalım. Unu, kakaoyu,tarçını,kabartma tozunu ve vanilyayı bir kaba eleyelim ve karıştıralım. Şekerle yumurtaları mikserin orta hızında 3 dakika çırpalım.Yağı ve demli çayı ekleyip l dakika daha çırpalım.Hazırladığınız unlu karışımı da ilave ederek l dakika daha çırpalım.Hamuru kek kalıbına döküp, önceden ısıttığınız fırında yaklaşık l saat pişirelim.Kek fırından çıktıktan sonra, kalıp elimizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartalım,ve keki bir tel ızgaranın üzerine koyalım.Keklerimizi pişirirken ilk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayalım.Açtığımız takdirde fırının ısısı değişeceğinden kekimiz kabarmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder