24 Ekim 2013 Perşembe

HAVUÇLU KEK

Havuçlu kek için malzemeler:
4 Yumurta
1 su bardağı erimiş yağ
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı un
3 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 fiske tuz
Havuçlu kek tarifi ve yapılışı:
1— Ortası delik yuvarlak kalıp yağlayın,unlayın.
2— Havuçları kazıyıp ince rendeleyin,ceviz dövülür, fırın ısıtılır.
3— Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker iyice çarpılır.
4— Erimiş yağ,rendelenmiş havuç,dövülmüş ceviz, tarçın,kabartma tozu,vanilya,limon kabuğu rendesi ve tuz konur.
5— Elenmiş un ilave edilip karıştırılır.
6— Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 40-45 dakika pişirilir.
7— Soğuyunca kalıptan servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder