31 Ekim 2013 Perşembe

ELMALI RULO PASTA

Malzemeler

Pandispanyası için:

4 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
İç malzemesi

5 adet orta boy elma
1 adet havuç
1.5 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
İsteğe bağlı şeker (ben şeker eklemedim)
Üzeri için: Pudra şekeri

Elmalı rulo pasta nasıl yapılır?

Öncelikle elmaları ve havucu soyup rendeleyin.
Rendelenmiş elma ve havucu iki avucunuzun ortasına alıp suyunu sıkın. Bunu yapmazsanız pandispanyayı hamurlaştırabilir.
İçine tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. İsteğe bağlı şeker ekleyin.
Büyük boy fırın tepsisine, güvendiğiniz bir markanın yağlı kağıdını veya silikon altlık serin.
Üzerine iç harcını kenarlardan bir parmak boşluk kalacak şekilde serin.
Yumurta ve şekeri beyazlayıp kabarana kadar çırpın.
Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
Yeniden karışana kadar çırpıp hamuru tepsiye döşediğiniz iç harcının üzerine dökerek yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün.
Yaklaşık 12-13 dakika kadar üzeri hafif kızarana dek pişirin.
Fırından aldığınız keki temiz bir örtünün üzerine ters çevirin.
Kağıdı veya silikonu yavaşça kaldırın. Vakit kaybetmeden keki sıkıca sarın. (aşırı sıkmayın yoksa kek sönebilir)
Strech filme dolayıp buzdolabına kaldırın.
2-3 saat bekleyen pastanızı dolaptan alıp üzerine pudra şekeri serpin.
Dilimleyerek servis edin.
Cahide’nin notları: Elmalarınız çok tatlıysa şeker atmaya gerek yok. Fakat yeteri kadar tatlı değilse 2-3 yemek kaşığı şeker ekleyebilirsiniz. İç malzemesini çiğden kullanabileceğiniz gibi, pişirerekte kullanabilirsiniz.

Pastanızı ertesi güne kadar bekletebileceğiniz gibi, 2 saat sonra da servis edebilirsiniz. Pastanın üzerine isterseniz krema veya krem şanti de sürebilirsiniz. Pastayı rulo yapmadan önce baş kısmına 2 adet bütün muz koyup o şekilde rulo yapabilirsiniz. Ben dilimler kalın olur diye bunu yapmadım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder