31 Ekim 2013 Perşembe

SÜTLAÇ

MALZEMELER
1 kg soğuk süt
2 çay bardağı pirinç
yarım litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 su bardağı toz şeker
üzeri için tarçın, ceviz, fındık veya şam fıstığı.
SPONSOR

HAZIRLANIŞI
Bir çok kişinin severek tükettiği hem sağlıklı, hem lezzetli bir tatlı sütlaç. Ayrıca her yemeğin yanında da türlü şekillerle süsleyerek sunabileceğiniz kadar asil. Yaz aylarında buzdolabında soğuttuktan sonra yaz aylarında soğuk soğuk servis yaparak hem içinizi serinletebilir hem doyumsuz bir lezzet sunabilirsiniz sütlaç ile.

Nefis sütlaç tarifine hazır mısınız? Önce pirinci bol su ile iyice yıkıyoruz. Pirinçleri tencereye koyuyoruz az bir su ekledikten sonra ocağın altını açıyoruz. Yanlız kısık ateşte. Pirinçler uzayıp suyunu çekene kadar pişirelim.

Pişen pirinçlerin zerine soğuk sütümüzü ekliyoruz. Bir kaç defa nazikçe karıştırıyoruz. Kaynamasını beklerken içine dökeceğimiz karışımı hazırlayalım. Küçük bir kasede pirinç ununu 1 bardak su ile eziyoruz. Tencerede kaynamaya başlayan sıcak sütten bir kepçe alıp pirinç unumuza ilave ediyoruz ve ılık bir kıvam elde ediyoruz.

Pirinç ununu tencereye ekliyoruz ve 10 dakika kadar karıştırarak pişiriyoruz. Karıştırırken 2,5 su bardağı da şeker ekliyoruz. 5 dakikaya yakın kadar karıştırmaya devam ediyoruz.

Daha sonra sütlacı kaselere dağıtıyoruz. Soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz ve iyice soğutuyoruz. Servis yapmadan önce üzerine tarçın serpebiliriz. Dilerseniz ceviz parçacıkları da serpebilirsiniz. Damak zevkinize kalmış.
Dileyen çok az ceviz parçacıkları da ekleyebilir. Damak tadınıza kalmış. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder