29 Ekim 2013 Salı

ET HAŞLAMA

Malzemeler:
250 gr kemikli et
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
sıvıyağ
kekik ,tuz, karabiber
Yapılışı:
Düdüklü tencereye etleri koyarak üzerine yarım çay bardağı kadar  su ekleyin daha fazlada ekleye bilirsiniz etiniz sertse eger  ,suyu çekene kadar haşlanmasını sağlayın daha sonra içerisine küp küp doğradığınız patatesleri ve havuçları ilave edin, tuz ve karabiberini ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 15.20 dk. pişmesini sağlayın. Afiyet olsun…
2. TARİFTE
Malzemeler:
3 Parça Kuzu Gerdan
2 Adet Patates
2 Adet Havuç
6 Adet Küçük Soğan
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Kaynar Su
Ön Hazırlık:
Parça etler yıkanacak, süzülecek. Patates ve havuçlar soyulacak, uygun büyüklükte doğranacak. Soğanlar soyulacak ve bütün bırakılacak. 6 su bardağı kaynar su hazır edilecek.
Tencere’ye 3 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine parça etler ilave edilecek. Etler alt üst edilerek iki yüzeyi, hafif kızartılacak. Ardından 6 su bardağı kaynar su ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek, tencere kaynamaya başladıktan sonra üzerinde biriken beyaz köpükler alınacak ve atılacak. Tencere kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek ve 45 dakika süre ile etler haşlanacak.
Süre bitiminde tencere’ye patates, havuç, soğan ve tuz katılacak, yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapak kapatılacak ve tekrar en düşük ısı konumunda 45 dakika süre ile kuzu gerdan tekrar pişirilecek. Toplam 1.5 Saat pişirme süresi bitiminde kuzu gerdan haşlamanız servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder