23 Ekim 2013 Çarşamba

EV YAPIMI ÇİLEKLİ DONDURMA

Çilekli Dondurma 
Malzemeler (4 Kişilik)
  • 500 gr çilek
  • 300 gr tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet limon suyu
Hazırlanışı
Çileklerin saplarını ayıklayıp, 4-5 kez iyice yıkadıktan sonra, porselen bir kaseye koyup üzerine 1 adet limon suyunu gezdirin. Şekeri bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin ve5-10 dakika kaynatın. Oluşan şurubu ateşten alıp soğutun.
Soğuk şurubu çileklerin üzerine döküp iyice karıştırdıktan sonra, bu karışımı tel süzgeçten ezerek porselen bir kaba geçirin. Bu renkli şurubu buz kalıplarına koyun ve buzdolabın buzluğuna koyarak donmasını sağlayın. Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrar buzluğa koyun. İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.
Not: Çilekli sulu karışımı robottan geçirerek de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder