23 Ekim 2013 Çarşamba

PATATES ÇORBASI

MALZEMELER
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı un
  • 8 su bardağı et suyu
  • 3 adet orta boy patates
  • Tuz, karabiber
Terbiyesi için:
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurtanın sarısı
Üzerine:
  • Tereyağı ve kuru nane
Çok küçük kesilmiş soğanı margarinle hafifçe kavurun. Unu ekleyin. Un sararana dek kavurun. Suyu azar azar ve sürekli karıştırarak, ekleyin. Su kaynamaya başladığında kabuğu soyulmuş patatesleri ilave edin. Patatesler ezilinceye dek pişirin. Karışımı tel süzgeçten geçirin. Başka bir tavaya bir çorba kaşığı margarin ve unu alın. Un sararana dek kavurun. Sütü azar azar ekleyin. Karışım pürüzsüzleştikten sonra yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Çorbanın pişme suyundan alıp, terbiyeye ekleyin. Sonra terbiyeyi çorbanın içine ekleyin. Bir taşım kaynatın. Üzerine tereyağlı nane gezdirerek, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder