29 Ekim 2013 Salı

FIRINDA BAHARATLI KARNIBAHAR

Malzemeler:
  • 1 kilo karnıbahar
  • 2 adet yumurta
  • 1er silme tatlı kaşığı kimyon, kırmızı toz biber, tuz
  • arzuya göre taze çekilmiş karabiber
  • 3 yemek kaşığı dolusu galeta unu
  • 1/3 su bardağı riviera zeytinyağı (1 ufak çay bardağı)
  • üzeri için kaşar rendesi
  • Yapılışı:
    1. Karnıbaharı çok ufak veya iri olmayacak şekilde çiçeklerine ayırıp yıkayın.
    2. Az suda buharıyla sap kısımları yumuşayana kadar haşlayın. (Kısık ateşte)
    3. Kaşar hariç malzemeleri kapta karıştırıp karnıbaharları ekleyin, malzemeler birleşene kadar harmanlayın.
    4. Fırın tepsisine aktarıp 180C dereceli fırında kzıarana kadar pişirin(20-30 dakika arası)
    5. Kaşar rendesi serpip eriyene kadar tutup sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder