29 Ekim 2013 Salı

FIRINDA MANTARLI TAVUK

Malzemeler:
400 gr kuşbaşı tavuk göğüsü
300 gr mantar
2 adet orta boy kuru soğan
1 paket çiğ krema (200 ml)
Tuz
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
1 adet limon
Yapılışı:
1- Soğanları soyun ve piyazlık doğrayın. Mantarları yıkayın ve 4 parçaya bölün.
2- Geniş bir fırın kabına doğradığınız soğan, mantar ve tavukları alarak alt üst edin. Tepsiye margarini küçük parçalar halinde dağıtın.
3- Üzerine tuz, baharat ve kremayı ekleyin. Son olarak limonu dilimleyin ve yemeğin üzerine dizin.
4- 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder