23 Ekim 2013 Çarşamba

HAMSİ BUGLAMA

Malzemeler:
1 kilo hamsi
2 adet iri kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 adet limon
1,5 çay bardağı su
1,5 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Hamsileri ayıklayıp, yıkayın ve suyunu süzülmesi için süzgeçe alın.
Tavaya enine daire şeklinde kestiğiniz soğanları ve ince ince kıydığınız maynozları en son ise hamsileri dizin.
Üzerine sıvı yağı, suyu, 1 limonun suyunu ve tuzu ekleyin ve üzerini aliminyum folyo ile kapatın (buharda pişmesi için).
Önceden 160 derecede ısıtttığınız fırında 20-25 dk. pişirin.
Not: Bu yemeği hem fırında hemde kapaklı bir tencere ile ocakta yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder