Malzemeler:
- 4 adet orta boy kabak
- 3 adet yumurta
- 3 kahve fincanı Un (türk kahvesi fincanı)
- 1 demet taze soğan
- 1 demet dereotu
- 1 demet taze nane
- Kızartma için sıvı yağ
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
- Kabakların üzerini kazıyıp yıkadıktan sonra rendeleyin.
- Rendelenmiş kabağın suyunu tel süzgeçte süzün. Taze soğan, dereotu ve naneleri ince ince kıyarak kabakla karıştırın.
- Yumurtayı ve unu da ekleyip bulamaç haline getirin.
- Bir tavada yağı kızdırın, hazırladığınız karışımı çorba kaşığıyla kızgın yağa dökerek çift taraflı olarak kızartın.
- Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın kagıt havluda yagını çektire bilirsiniz
- kabakların suyunu ne kadar süzerseniz okadar iyi olucaktır
- afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder