23 Ekim 2013 Çarşamba

KABAK MÜCVERİ

Malzemeler:
  • 4 adet orta boy kabak
  • 3 adet yumurta
  • 3 kahve fincanı Un (türk kahvesi fincanı)
  • 1 demet taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet taze nane
  • Kızartma için sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:
  1. Kabakların üzerini kazıyıp yıkadıktan sonra rendeleyin.
  2. Rendelenmiş kabağın suyunu tel süzgeçte süzün. Taze soğan, dereotu ve naneleri ince ince kıyarak kabakla karıştırın.
  3. Yumurtayı ve unu da ekleyip bulamaç haline getirin.
  4. Bir tavada yağı kızdırın, hazırladığınız karışımı çorba kaşığıyla kızgın yağa dökerek çift taraflı olarak kızartın.
  5. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın kagıt havluda yagını çektire bilirsiniz 
  6. kabakların suyunu ne kadar süzerseniz okadar iyi olucaktır
  7. afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder