24 Ekim 2013 Perşembe

HAŞHAŞLI ÇÖREK

Haşhaşlı çörek malzemeleri:
İki su bardağı ılık süt
Bir su bardağı sıvı yağ
Bir çay bardağı toz şeker
İki tatlı kaşığı tuz
Bir paket yaş maya
Aldığı kadar un
İçi malzemeleri :
Bir kase haşhaş
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üstü için, yumurta sarısı
Haşhaşlı çörek yapılışı:
Ilık süt içerisine mayayı koyarak yaşlaşık 15 dak. hkabarmasını bekleyin. Maya kabardıktan sonra, belirtilen diğer malzemeleride içine ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini sararak hamurun mayası gelene kadar bekleyin. Mayalanmış hamuru üç parçaya ayırarak, beze yapın. Bezelerden birini alarak kare şeklinde açıp, iç malzemesini sürün. Diğerler hamurlarıda aynı şekilde açıp üst üste dizin. Üst üste konan bu hamuru iki parmak kalınlığında paralel olarak kestikten sonra kestiğiniz üç katlı parçaların her birini bükerek çevirip sarın. Yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtmış olduğunuz 170-180 derece fırında pişirip, servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder