24 Ekim 2013 Perşembe

BANYOLU BÖREK

Banyolu börek malzemeleri:
Dört adet yufka
Bir s.b. bardağı yoğurt
Yarım ç.b. zeytin yağı
İki adet yumurta
Bir kase su
İç malzemeleri:
250 gr. ezilmiş beyaz peynir
Bir demet maydanoz
Bir yumurta sarısı
Ve çörek otu
Banyolu börek yapılışı:
Yufkaları üst üste dizerek, sekiz parça olacak şekilde kesin. Kestiğiniz yufkaların üzerine fırça yardımıyla başka bir kasede karıştırmış olduğunuz yoğurt ve zeytin yağı karışımını sürün.Yufkanın geniş kısmına belirtilen iç malzemeleri ile hazırladığınız harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi uyguladığınız diğer yufkalarda bittiğinde, yufkaları tek tek su dolu kaseye batırıp çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğiniz börekleri, 45 dakika kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürerek, çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirip, servise sunun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder