22 Ekim 2013 Salı

HAVUÇLU CEZERYE

Malzemeler:
  • 1 kilo iri havuç
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 200 gr fındık
  • 1 su bardağı hindistancevizi
Yapılışı:
  1. Havuçları iyice yıkayıp soyun ve bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Haşlanan havuçların suyunu süzün ve rendenin küçük tarafı ile renceleyin.
  3. Rendelediğiniz havuçları derin bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı şekeri ilave ederek tahta kaşıkla kavurun.
  4. Havuçlar suyunu salıp, şeker tamamen yok oluncaya kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun. Daha sonra havuçlar suyunu çekip iyice eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin.
  5. Fındıkları rondodan geçirip havuçların içine ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.
  6. Hazırladığınız cezeryeyi geniş bir borcam ya da porselen kaba yayın. Soğuyup koyulaşınca dilimleyin ve hindistancevizine bulayarak servis yapın.

DILERSENIZ TOPLAR HALİNDEDE YAPABİLİRSİNİZ ELINIZE YAPISMAMASI ICIN ARADA SUYA BATIRIN TOPLARI HİNDİSTAN CEVIZINE BULAYIN AFİYET OLSUN 



ŞEKLİ HAYAL GÜCÜNÜZE KALMIŞ DİLEDİGİNİZ SEKLI VERIN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder