22 Ekim 2013 Salı

KOKOREÇ

Kokoreç mutfak koşularında ızgara üzerinde, ya da tava içerisinde pişirilir. Halka dilimlenmiş kokoreç Izgara üzerinde doğrudan alt üst edilerel kızartılır. Tava içerisinde ise, kuşbaşı doğranmış kokoreç, yeşil biber ve domates eşliğinde kavurulur. Ardından, kavurulmuş kokoreç pul biber, kekik ve tuz ile tatlandırılarak servis edilir. Bu yöntemle pişirilen kokoreçe, kokoreç sac kavurma adı verilir. Tarifim, kokoreç sac kavurma ile ilgilidir. Sultan, kokoreç sac kavurmasını her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
300 gram kokoreç
bir domates
bir sivri biber
pul biber
kekik
tuz

Yapılması
domatesi soyun küp doğrayın, biberi halka doğrayın
kokoreçi iri kuşbaşı doğrayın ve tava içine alın
orta ateşte karıştırarak, saldığı su uçuncaya kadar kavurun.
kokoreçin suyu uçtuktan sonra, kendi yağı ile bir süre daha kavurun
yaklaşık 10 dakika sürecek bu kavurma işleminin sonunda
kokoreç pıt pıt sesleri ile piştiğini duyurduğunda,
üzerine sivri biber ve domatesi katın, karıştırın
domatesin diriliği gidinceye kadar kavurun
ardından üzerine kekik, pul biber ve tuz serpin, karıştırın
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder