24 Ekim 2013 Perşembe

ISLAK KEK

Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı kakao
Kekin Hazırlanışı
Margarini küçük bir kabın içerisine alıp eritiniz. Yumurtaları şekerle birlikte köpürüp krema kıvamında olana kadar çırpınız. İyice eritmiş olduğumuz şekerimize sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediniz. Karışım, iyice sıvı halini aldığında içine kakaoyu ekleyiniz. Kakaonun topaklanmaması için bu karışımdan bir su bardağı ayırınız. Kalanın içine kabartma tozu ve unu katarak tekrar çırpınız. Daha sonra yağlanmış bir kek kalıbına boşaltınız. Orta ısılı fırında yaklaşık yarım saat kadar pişiriniz. Kekin pişip pişmediğini anlamak için ortasına bir kürdan batırınız kürdan temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir. Kek imizi hemen servis tabağına alınız ve henüz sıcakken ayırdığımız bir bardak sosu kekin üzerine döküp emmesi için bir süre bekletiniz. Kek, sosu çektiğinde servis yapalınız
Not : Kakaolu kekin üzerine dökeceğiniz sosun daha bol olmasını istiyorsanız ayırdığınız bir bardak sosa biraz daha süt ve kakao ekleyiniz. Ayrıca sosu dökmeden önce karıştırınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder