Kreması için:
- 3 su bardağı portakal suyu (Taze sıkılmış)
- 1 su bardağı süt
- 8 silme yemek kaşığı şeker. (İsterseniz 5 kaşık ile başlayıp arzuya göre çoğaltabilirsiniz.)
- 4 yemek kaşığı un
- Kibrit kutusu kadar margarin
- 1 paket vanilya
- Kremanın Yapılışı:
Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır ve çırpma teliyle çırpılır. Daha sonra ocağa oturtulur ve koyulaşana kadar orta ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca altı kapatılır, önce margarin eklenir ve eritilir daha sonra vanilya eklenir - ILIYINCA KULLANIMA HAZIR ISTER MUHALLEBILERINIZE ISTERSENIZ KEKLERINIZIN UZERINE HARIKA BIR SOS
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder