31 Ekim 2013 Perşembe

KADIN BUDU KÖFTE

Malzemeler
► 500 gr. kalça göğüs karışık tavuk kıyması
► 2 diş sarmısak
► 1 soğan (rendelenmiş)
► 1 yumurta sarısı
► 1 su bardağı haşlanmış pirinç
► 1-2 dal ince kıyılmış maydanoz
► tuz
► karabiber

Kızartmak İçin
► sıvıyağı
► 2 yumurta
► 1 su bardağı un
► 1 su bardağı galeta unu

Kadınbudu Köfte Tarifi

1 Tavuk kıymasının içine sarmısak ve soğanı rendeleyin. Haşlanmış pirinç, yumurta sarısı, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun.
2 Limon büyüklüğünde köfteler yapın. Elinizle şekil verin. Köfteleri Önce una, sonra çırpılan yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın.
3 Kızgın yağda tavayı sallayarak arkalı Önlü, kızartın.
4 Patates püresi ile servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder