// Malzemeler:
Profiterol Hamuru için:
1 su bardağı su, yarım paket sanayağı,
1 çay kaşıgı tuz, 1 su bardagı un, 3 yumurta
Sosu için: 1 paket çikolata sosu
Kreması için: Kremşanti ve süt
Kolay Kremşantili Profiterol Yapılışı
Su, tuz ve yarım paket sanayağı tencerede kaynatılır.
İyice fokurdayınca yağ eriyince içerisine 1 su bardagı un eklenir ve 5 dak. topaklanmaması için iyice karıştırılır , unlar ezilir.
Hamur kıvamına getirilir ve ocaktan alınır ve sogumaya bırakılır.İyice soguduktan sonra yumurtalar eklenir ve yeniden karıştırılıp krema kıvamına getirildikten sonra elimizi ıslatarak küçük toplar halinde tepsiye dizilir.
200 derecde fırına verilir kızarıncaya yada pembeleşince alınır.Toplarımız kenarlarından kesilir ve aralarına kremşanti konulur.
Yaptıgımız çikolata sos üzerine dökülür ve soğuk servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder