24 Ekim 2013 Perşembe

KANDİL SİMİTİ

Kandil simidi yapımı ve malzemeleri:
1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
4 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 çorba kaşığı mahlep
2 kahve kaşığı tuz
1,5 kahve kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un (5- 5,5 su bardağı kadar)
1 yumurta (sarısı hamura, akı üzerine)
50 gr. susam
Kandil simidi nasıl yapılır ve yapılışı:
Tencerimize margarin, zeytinyağ, yoğurt, mahlep,
tuz, kabartma tozu, yumurta sarısı koyarak iyice karıştıralım. Elenmiş unumuzu koyarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. 
Hamurumuzu yumurta büyüklüğünde parçalara bölerek simitler yapalım. Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpelim. Tepsiye dizerek orta hararetli fırında pişirelim.
kandilsimidi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder