24 Ekim 2013 Perşembe

MİDYE BÖREĞİ

Malzemelerimiz: ( 12 adet börek için)
3 tane yufka
Yufkaları ıslatmak için :
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su
İçine eklemek için :
Peynir ve maydanoz
Üstü için:
1 tane Yumurta sarısı
Midye Böreği Tarifi
İlk olarak yufkalar 4 parçaya bölünür. Bu parçalardan bir parçası alınarak geniş tarafı size doğru olacak biçimde masaya serilir. Üstüne eritmiş olduğunuz tereyağı ve su karışımı sürülür. Yufkanın sivri ucu ve geniş olan kenarının tam ortası tutularak yufka şekilde ki gibi büzülür ve kelebek şekli verilir. Kanat kısımlarınıda güzelce çevirerek yukarı kısımda birleştirilir. Birleştirilen yere hazırladağımız peynirli harç konulur ve kenarları kapatılarak sigara böreği sarar gibi güzelce sarılır. Bütün yufkalara benzer işlem tekrarlanır. Börekler yağlanmış olan tepsiye dizilerek üstüne yumurta sarısı sürerek 190 derecelik fırında kızarana dek pişirilir. Sözlü anlatımı çok zor olduğu için her aşamayı sizler için resimle anlattım anlamadığınız yerleri yorum kısmını kullanarak sorabilirsiniz..
midye-borek-tarifi-1
midye-borek-tarifi-2
midye-borek-tarifi-3
midye-borek-tarifi-4
midye-borek-tarifi-5
midye-borek-tarifi-6



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder