24 Ekim 2013 Perşembe

KETE (ERZURUM)

Erzurum ketesi yapımı:
5 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık süt
150 gr margarin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
Erzurum ketesi nasıl yapılır ve yapılışı:
Unumuzdan yarım su bardağını ayırarak, derince bir kap içerine alarak, tuzunu ekleyelim. Ortasını havuz gibi açarak mayayı sütle ezip unun ortasına dökerek mayalanmaya bırakalım. Margarinimizi eriterek üç çorba kaşığını ayıralım. Birazıyla da tepsimizi yağlayarak, kalan sütümüzü ve yağımızı una ilave edip, yumuşak bir hamur elde edelim. Bir saat kadar mayalanmaya bırakalım. Bu arada ayırdığımız yağımızı ve unumuzu bir tencerede kavuralım. Hamurdan cevizden büyük parçalar alarak, içini açıp kavurduğumuz undan koyarak yuvarlayarak kapatalım. Tepsimize koyarak, üzerine yumurta sarısı sürüp çatal yardımıyla delikler ve süsler yapalım. Üzerleri kızarana kadar fırınlayıp servise sunalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder